World Sports

Κώστας Μπακογιάννης: «Το 2026 έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού» (video)

Κώστας Μπακογιάννης: «Το 2026 έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού» (video)
Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.
Η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (06/06).

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πήρε τον λόγο πρώτος και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το 2026 το έργο θα είναι έτοιμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Σήμερα δίνουμε μία πάσα στο μέλλον διότι οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα στεγάσουν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών αυτής της πόλης. Αυτό μας δίνει ικανοποίηση και γιατί όχι μια κάποια συγκίνηση.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει δύο υπερτοπικούς πόλους ανάπτυξης. Έναν στην περιοχή του Βοτανικού με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε 36 μήνες από σήμερα. Με τις υποδομές στην περιοχή, η οποία για πολλά χρόνια έστεκε ξεχασμένη και τώρα έχει νέο δικαίωμα στη ζωή.

Ταυτόχρονα, έχουμε μια σημαντική εξέλιξη στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση της Λεωφόρου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πολύτιμα στρέμματα οξυγόνου και ελεύθερου χώρου.

Είμαι χαρούμενος που θα μπορέσουμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα μιας σοβαρής δουλειάς η οποία έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μας, τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, στις τράπεζες για την εξαιρετική συνεργασία, στους μελετητές μας και στην ομάδα του Δήμου Αθηναίων για τη δουλειά που έχει γίνει σήμερα.

Εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα ολοκληρωθεί μαζί με το γήπεδο το 2026. Ως προς την ονοματοδοσία δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση.

Περιμένουμε τη μελέτη εφαρμογής για να μπορέσουμε να έχουμε το τελικό κόστος. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις και μαζί με την αρένα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού να έχουμε και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2026.

Σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα είμαστε μέσα. Έχουν γίνει όλα αυτά που έπρεπε και φυσικά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Κρινόμαστε όχι από τα λόγια μας, αλλά από τα αποτελέσματα.

Είμαστε μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχαμε θέσει από την αρχή και ήταν το 2026. Άλλωστε για να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές. Είναι ένα συνολικό πακέτο έργων το οποίο τρέχει παράλληλα. Σίγουρα θα θέλαμε κάποια κομμάτια να έχουν τελειώσει πιο γρήγορα, ωστόσο σημασία έχει κανένα από αυτά τα κομμάτια να μην τελειώσει πιο αργά. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύουμε ότι θα τον πετύχουμε».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0