World Sports

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 27-22: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο χάντμπολ η «Ένωση», λύγισε τους μαχητικούς Πειραιώτες

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 27-22: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο χάντμπολ η «Ένωση», λύγισε τους μαχητικούς Πειραιώτες
Μετά από μία εξαντλητική σειρά τελικών, η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος! Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 27-22 απέναντι στον Ολυμπιακό που αν και έβαλε δύσκολα στην Ένωση, δεν μπόρεσε να κερδίσει στο κατάμεστο Γ. Κασιμάτης.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για το πεμπτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Handball Premier. O Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στην Ηλιούπολη, ωστόσο η «Ένωση»… μίλησε και κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς που έληξε με σκορ 22-27. 

1ο Ημίχρονο 

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Μοντόρο στο πρώτο λεπτό αλλά η ΑΕΚ αμέσως απάντησε με τον Μαντάλινιτς. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων ήδη από τα πρώτα λεπτά.  

Μία φοβερή απόκρουση του τερματοφύλακα της «Ένωσης» έσωσε την ΑΕΚ από ένα δεύτερο γκολ του Μοντόρο. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν περισσότερο στα ο πρώτα λεπτά αλλά χρεώθηκαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρογκούλσκι για το 2-2. 

Στο 5ο λεπτό ο Ολυμπιακός με τον Νιοκάς έκανε το 3-2 αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και έφεραν ξανά το ματς σε ισορροπία (3-3). 

Χάρη στο γκολ του Κεδέρη, η ΑΕΚ πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στον αγώνα (5-4) στο 7ο λεπτό.  

Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει ήδη στις δύο δίλεπτες αποβολές και έδωσε για δεύτερη φορά την ευκαιρία στον Ρογκούλσκι να ευστοχήσει με πέναλτι για το 6-4. 

Ο Μαντάλινιτς σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ για την Ένωση για το 7-5 με τους κιτρινόμαυρους να έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους. Ο τερματοφύλακας τους είχε πραγματοποιήσει τρεις σωτήριες επεμβάσεις.

Δύο συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες από τους ερυθρολεύκους δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς η ΑΕΚ άρχιζε να επιβάλλει τους ρυθμούς της στο ματς.

Τα επόμενα λεπτά ήταν γεμάτα ένταση καθώς ο Μπάουερ στο 17ο λεπτό κλώτσησε τον Αραμπατζή και ύστερα από έλεγχο της φάσης στο VAR ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να τιμωρήσει τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού με δίλεπτη αποβολή. 

Στο 19ο λεπτό ο Κεδέρης ξεσήκωσε ξανά τους φιλάθλους της «Ένωσης» σκοράροντας σε κενή εστία για το 10-6. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το ίδιο έκανε και ο Λέμος βάζοντας… φωτιά στο Γ.Κασιμάτης. 

Η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία και μεγάλωνε όλο και περισσότερο τη διαφορά στο σκορ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που φαινόταν σαν να είχε χάσει εντελώς τα πατήματά του. 

Πέντε λεπτά πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά τους στα τρία γκολ (12-9) αλλά ο Κεδέρης για ακόμα μία φορά ήταν εκεί για να απαντήσει σκοράροντας για το 13-9  υπέρ της ΑΕΚ

Ο Ηλιόπουλος με ένα φοβερό γκολ επισφράγισε την κυριαρχία της «Ένωσης» στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ μεταξύ των δύο ομάδων να διαμορφώνεται σε 14-12.   

2ο ημίχρονο 

Δυναμικά ξεκίνησε η ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρογκούλσκι να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του 4ου δεκαλέπτου για το 15-12.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του αγώνα, βγήκε στην αντεπίθεση δύο φορές και έφερε τη διαφορά στον πόντο (15-14)

Ο Μπάγιος ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό και αμέσως μετά ο Παπαβασίλης πλήγωσε την ΑΕΚ, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (15-16) για πρώτη φορά μετά από αρκετά λεπτά. 

Η «Ένωση» είχε χάσει τους ρυθμούς της και ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόταν σωστά τις ευκαιρίες του, έχοντας βελτιώσει πολύ την απόδοσή του σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τικ σκόραρε στο 36΄ για την ΑΕΚ κάνοντας το 16-16. Τα αίματα είχαν ανάψει για τα καλά όσο πλησίαζε το τέλος με τον Μοντόρο να δέχεται κόκκινη κάρτα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. 

Ο Λέμος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους λίγο πριν το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου του αγώνα, με την ΑΕΚ να ανακάμπτει δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες. 

Ο Ολυμπιακός έβρισκε εμπόδιο την πολύ καλή άμυνα της «Ένωσης» που δεν του άφηνε χώρους για να σκοράρει. 

Στο 47΄ο Παπαδιονυσίου πήρε ένα ριμπάουντ μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και σκόραρε για το 21-18, ωστόσο λίγο αργότερα ο Σόκολιτς είδε την κόκκινη κάρτα και χάρισε πέναλτι στον Ολυμπιακό το οποίο απέκρουσε ο Μάτσκεβιτς που έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα. 

Στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Τικ βρήκε και πάλι δίχτυα αυξάνοντας τη διαφορά στα 4 γκολ (22-18) όμως οι ερυθρόλευκοι πέντε λεπτά πριν το τέλος άρχισαν να πλησιάζουν στο σκορ με τον Παπαδόπουλο να κάνει το 24-21. 

Η «Ένωση» παρά το ότι δεχόταν περισσότερη πίεση δεν λύγισε και προηγήθηκε με 26-21 φτάνοντας ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου καθώς απέμεναν μόλις τρία λεπτά για τη λήξη και η ψυχολογία τους ήταν εμφανώς ανεβασμένη.

Ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά με την ΑΕΚ να κατακτά τον τίτλο της σεζόν 2022/23 στην Handball Premier.

 5904063_1.jpg

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0