World Sports

Len Champions League: «Άθλος» από τη Βουλιαγμένη - Κοίταξε το... θεριό στα μάτια και προκρίθηκε στα ημιτελικά (11-10 τη Μπρέσια)!

Len Champions League: «Άθλος» από τη Βουλιαγμένη - Κοίταξε το... θεριό στα μάτια και προκρίθηκε στα ημιτελικά (11-10 τη Μπρέσια)!
Η λέξη θρίαμβος είναι πολύ μικρή για να περιγράψει το επίτευγμα της Βουλιαγμένης. Οι «μπέμπηδες» του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβτς «υπέταξαν» μία από τις ιταλικές... ναυαρχίδες του Ευρωπαϊκού πόλο (11-10 τη Μπρέσια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Len Champions League. Παλικαρίσια πρόκριση από τον ΝΟΒ που προηγούταν σε όλο τον αγώνα.
Η ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση «σείεται» και αυτό συνέβη από ελληνικό χέρι. Η Βουλιαγμένη, στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από μία δεκαετία και στην πρώτη της συμμετοχή σε Final-8, επιβλήθηκε ενός εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (Μπρέσια) με 11-10 και θα διεκδικήσει σίγουρα θέση στο βάθρο.
Ούτε οι καταιγίδες, ούτε οι αστραπές ήταν ικανές να βάλουν «στοπ» στα όνειρα των νεαρών αθλητών του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς. Οι «μπέμπηδες» αν και αποτελούσαν το αδιαφιλονίκητο αουτσάιντερ του ζευγαριού, όχι μόνο κοίταξαν το... θεριό (Μπρέσια) στα μάτια. Αλλά το «σκότωσαν» καθαρά, προηγούμενοι σε όλο το παιχνίδι. Τεράστια νίκη για τον ΝΟΒ, άλλη μία μεγάλη επιτυχία για τον αλληνικό αθλητισμό και δη το πόλο, παρότι από αλλού το περίμενε (Ολυμπιακός) και από αλλού του ήρθε.

Φορτσάτη από το ξεκίνημα η Βουλιαγμένη

Μπορεί η Μπρέσια να προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Αλεζιάνι, ωστόσο η Βουλιαγμένη είχε τις δικές της απαντήσεις και ήταν ηχηρές, με τον Νικολαΐδη να κερδίζει το πέναλτι και τον Καλογερόπουλο να ευστοχεί για την ισοφάριση (1-1). Ο «μαγικός» Τρούλος εκμεταλλεύτηκε την καλή κυκλοφορία και έκανε το 2-1 στον παραπάνω στο 3:44, ενώ το πέναλτι του Παπασηφάκη έδωσε την ευκαιρία τον Ντι Σόμα να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα. Η άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων λειτούργησε εξαιρετικά και ο Τζωρτζάτος, είχε κατεβάσει «ρολά» και ήταν εμφανές πως η Βουλιαγμένη θα πουλούσε πολύ ακριβά το... τομάρι της. Οι «μπέμπηδες» έκαναν το double-score (2-4) με Παπασηφάκη και Καλογερόπουλο από τα έξι μέτρα για το οκτάλεπτο που έκλεισε με τον Ρεντζούτο να κάνει το 3-4 (00:54).

Συνέχισε με το πόδι στο... γκάζι

Η Βουλιαγμένη συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στις αρχές της επόμενης περιόδου. Ο Κουρούβανης ευστόχησε από τα 6μ. για να ανεβάσει τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3) και λίγο αργότερα ο Φάρμερ πλησίασε τον αντίπαλό του για να δώσει στην αρμάδα του Βουγιασίνοβιτς το +3 (3-6). Ο Αλεζιάνι μείωσε (4:59), προτού ο Νικολαΐδης κερδίσει τη μάχη των φουνταριστών και δώσει στον Τρούλο την μπάλα για το πέναλτι και το 4-7. Με τον 24χρονο διεθνή να παίρνει τα ηνία στο σκοράρισμα από τα 2μ. διαμορφώθηκε το 5-8 για τη Βουλιαγμένη, πριν ο Βαπένσκι σκοράρει στα 22 δεύτερα πριν το ημίχρονο, όπου ξεκίνησε και η βροχή που διέκοψεπροσωρινά το ματς. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με καθυστέρηση πείπου μισής ώρας και παραπάνω με τον Ντόλτσε να φέρνει τον προημιτελικό σε απόσταση ενός γκολ για την Μπρέσια με το 7-8 (7:32) που έψαχνε απεγνωσμένα την προσπέραση. Ο Τρούλος δεν κατάφερε να απαντήσει [αρά τις προσπάθειές του, ενώ οι «μπέμπηδες» δεν βρήκαν σκορ στον παραπάνω για να αυξήσουν τη διαφορά σε εκείνο το διάστημα. Ακόμη και έτσι βέβαια δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται, έχοντας έστω και ελφαφρώς τη... ζυγαριά στο μέρος της. Ο Καλογερόπουλος από το πέναλτι του Βαπένσκι στο 7:14 ήταν απόλυτα ψύχραιμος, κάνοντας το 7-9 και ριχνοντας και πάλι στα... σκοινιά τους Ιταλούς. Τα δύο επόμενα γκολ ήρθαν από τον φοβερό και τρομερό Τρούλο (6:04, 4:51) αφού ενδιάμεσα ο Γιανάτζα είχε μειώσει στο 8-10. Ο ΝΟΒ έπαιξε μία τρομερή άμυνα στο τελευταίο δίλπετο και έκανε την τεράστια έκπληξη.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-0, 3-3

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς (10/21 αποκροπύσεις, 47,6%) Ντόλτσε 1, Πρεστσούτι, Τζανάτσα 1, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 2, Χαρκόφ, Αλεζιάνι 2, Λουόνγκο 2, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάτζι.

Βουλιαγμένη (Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος (9/19 αποκρούσεις, 47,4%) Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντεχντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0