World Sports

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Μία νίκη μακριά από την στέψη οι «πράσινες»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Μία νίκη μακριά από την στέψη οι «πράσινες»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού στο «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Volley League γυναικών.

Μετά από έναν συγκλονιστικό δεύτερο τελικό, που κράτησε σχεδόν 2,5 ώρες, η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού κέρδισε με 3-1 σετ τον Ολυμπιακό και έκανε το 2-0. Πλέον η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη είναι μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και απέκτησαν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (19-15). Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού ωστόσο δεν παράτησαν το σετ και με σερί 4-0 ισοφάρισαν σε 19-19. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο 23-21 και έδειχνε ότι θα κατακτήσει το σετ, αλλά οι «πράσινες» ήταν συγκεντρωμένες, απέφυγαν τα λάθη σε αυτό το κρίσιμο σημείο και εν τέλει έκαναν το 1-0 με 27-25.

Αντίθετα, στο δεύτερο σετ οι παίκτριες του Καλμαζίδη πήραν από νωρίς τα ηνία στο σκορ και το κατέκτησαν χωρίς πρόβλημα (19-25), έχοντας προηγηθεί μέχρι και οκτώ πόντους (10-18).

Τα δύο επόμενα σετ όμως ήταν… ροντέο. Πότε η μία, πότε η άλλη ομάδα έπαιρναν ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ. Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με φόρα και ήταν μπροστά με 9-5. Οι «ερυθρόλευκες» ανέτρεψαν την κατάσταση (16-13) και το σκορ πήγε πόντο-πόντο ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός με τη Σάλας να κατακτά δύο σερί πόντους έκανε το 29-27 και έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση του αγώνα.

Όλα όμως κρίθηκαν στο τέταρτο σετ. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ ως το 20-20, όπου ο Παναθηναϊκός με όπλο το μπλοκ, έκανε το 22-20. Ένα προβάδισμα που διατήρησε στη συνέχεια και με πρώτο χρόνο της Κρος, έκανε το 25-23 για να κατακτήσει το σετ και συνάμα τη νίκη με 3-1.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0