World Sports

Ολλανδία - Ελλάδα 32-26: Ηττήθηκε αλλά πάει στο... παρθενικό της Euro η Εθνική ομάδα χάντμπολ!

Ολλανδία - Ελλάδα 32-26: Ηττήθηκε αλλά πάει στο... παρθενικό της Euro η Εθνική ομάδα χάντμπολ!
Την πιο... γλυκιά ήττα της ιστορίας της γνώρισε η Εθνική ομάδα χάντμολ των ανδρών καθώς παρότι έχασε με 32-26 από την Ολλανδία, προκρίθηκε στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στα χρονικά.
Τι κι' αν ηττήθηκε από την Ολλανδία; Το ζητούμενο ήταν να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro και αυτό έγινε πράξη, έστω και σαν τρίτη. Η Εθνική ομάδα χάντμπολ κράτησε τη διαφορά σε φυσιολογικά επίπεδα και αυτό της ήταν αρκετό για να βρεθεί για πρώτη φορα στην ιστορία της στα τελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από το πρώτο πεντάλεπτο, η ομολογουμένως ποιοτικότερη ομάδα της Ολλανδίας, πήρε τα ηνία και όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο περισσότερο μεγάλωνε και την απόσταση. Το 3-1 του αρχικού πεντάλεπτου έγινε 14-7 με τον Ραβενσμπέργκεν, να κατεβάζει... ρολά. Στο σημείο αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε αντίδραση και μέιωσε σε 14-10, για να πάει στην ανάπαυλα κυνηγόντας 6 γκολ διαφοράς.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και απαρράλαχτη και στο δεύτερο ημίχρονο με τους «οράνιε» να προηγούνται μέχρι και με δέκα (24-14). Η Εθνική μας ομάδα όμως μάζεψε την απόσταση στο φινάλε, δεν... καρδιοχτύπησε ως προς την πρόκριση και έγραψε ιστορία.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 32-26

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ολσον): Ραβενσμπέργκεν, Στάβαστ, Τεν Βέλντε 3, Σονάκερ, Στέινς 3, Μπενγκχανέμ 3, Σάγκεν, Κούι 1, Ν. Βερστέινεν 3, Γ. Σμιτς, Κλάεσενς 1, Κ. Σμιτς 9, Γιάνσεν 2, Βινκ 1, Μπάιγενς 6, Α. Βερστέινεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Ζαραβίνας): Μπουκοβίνας 1, Κωστακίδης, Λιάπης 1, Μυλωνάς 6, Μάλλιος 4, Πασσιάς 2, Τόσκας 2, Παπαβασίλης, Τζηράς 1, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός, Τσαναξίδης, Αραμπατζής 1, Σάββας 7, Παπαντωνόπουλος.

H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Κροατία 9
  2. Ολλανδία 9
  3. Ελλάδα 6
  4. Βέλγιο 0
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0