World Sports

Μαραθώνιος του Λονδίνου: Τρομερή κούρσα στις γυναίκες με νικήτρια τη Χασάν, 2η επίδοση όλων των εποχών ο Κιπτούμ

Μαραθώνιος του Λονδίνου: Τρομερή κούρσα στις γυναίκες με νικήτρια τη Χασάν, 2η επίδοση όλων των εποχών ο Κιπτούμ

Απίθανο ντεμπούτο από την Σιφάν Χασάν στον Μαραθώνιο, όπου τερμάτισε στην πρώτη θέση ενώ χρειάστηκε δύο φορές να σταματήσει τον αγώνα. Στους άντρες, ο Κέβιν Κιπτούμ ήταν 18 δευτερόλεπτα πιο αργός από το να καταρρίψει το ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο Κέβιν Κιπτούμ ήταν ο νικητής στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, με την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, καθώς κάλυψε τη διαδρομή, σε δύο ώρες, ένα λεπτό και 27 δευτερόλεπτα. Η επίδοση του Κιπτούμ, υπολείπεται μόλις 18 δευτερόλεπτα, αυτής του συμπατριώτη του, Ελιούντ Κιπτσόγκε.

Στην δεύτερη θέση, αλλά αρκετά μακριά από τον Κιπτούμ, τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης, Γκόφρεϊ Καμουορόρ και στην τρίτη, ο Αιθίοπας παγκόσμιος πρωταθλητής, Ταμιράτ Τόλα.

Στις γυναίκες, η γεννημένη στην Αιθιοπία, Ολλανδή, Σιφάν Χασάν, Ολυμπιονίκης στα 5.000μ και στα 10.000μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, έκανε απίστευτο ντεμπούτο στον Μαραθώνιο.

Αν και δυσκολεύθηκε στο πρώτο μέρος της διαδρομής, καθώς ταλαιπωρήθηκε από κράμπες και χρειάστηκε να σταματήσει δύο φορές, στην συνέχεια η Χασάν επιτάχυνε και αφού «έπιασε» τον όμιλο των πρωτοπόρων, έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού, μετά από δύο ώρες, 18 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, μπροστά από την Αλέμου Μεγκέρτου από την Αιθιοπία και την Κενυάτισσα, Πέρες Γεπτσιρτσίρ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0