World Sports

Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: «Γλυκιά» ήττα στα πέναλτι από την Αυστραλία (19-18) και πρόκριση στο Super Final-4!

Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: «Γλυκιά» ήττα στα πέναλτι από την Αυστραλία (19-18) και πρόκριση στο Super Final-4!
Ήττα σαν... νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η οποία μπορεί να μην τα κατάφερε στη «ρώσικη ρουλέτα» κόντρα στην Αυστραλία (συνολικό σκορ 19-18), ωστόσο θα βρίσκεται στο Super Final-4 του Λος Άντζελες.
Μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην έκλεισε με τον τρόπο που θα ήθελε την πρώτη φάση του πάλαι ποτέ World League, ωστόσο το γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου στο 1:09 για το τέλος, ήταν αρκετό για να στείλει τον αγώνα με την Αυστραλία στα πέναλτι (15-15) και να χαρίσει έναν «χρυσό» βαθμό για το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου. Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου και έκλεισε θέση για το Super Final-4 του Λονγκ Μπιτς τον Ιούνιο. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς και από το τελικό σκορ στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της ΣΣΕ, έβρεξε γκολ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι τα μέσα περίπου του δευτέρου οκταλέπτου, όταν και η «γαλανόλευκη» βρήκε δύο συνεχόμενα τέρματα από την απροσπέλαστη Ειρήνη Νίνου και πήρε το προβάδισμα με 7-5.

Η Εθνική μας ομάδα κρατούσε τη διαφορά των δύο ή τριών τερμάτων για μια ολόκληρη περίοδο με τα «καγκουρό» να αδυνατούν να σταματήσουν την Νίνου που σκόραρε το ένα γκολ μετά το άλλο (7 στο σύνολο).

Στο δεύτερο ημίχρονο παρόλα αυτά οι άμυνες έκαναν την εμφάνισή τους και το γεγονός αυτό ευνόησε τις Αυστραλές, οι οποίες μάλιστα προηγήθηκαν και στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με 15-14 χάρις σε τέρμα της Ριτζ. Παρόλα αυτά, στα κρίσιμα μίλησε η Νικόλ Ελευθεριάδου. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού σούταρεστα 1:09, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε στα μπλοκ όμως πέρασε τη νοητή γραμμή και ουσιαστικά έστειλε την Ελλάδα στο Super Final-4.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 18-19 (κ.α. 15-15, πέναλτι 3-4)

Οκτάλεπτα: 4-4, 7-5, 1-4, 3-2, πέν. 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 3, Νίνου 7, Ελληνιάδη, Σιούτη, Πλευρίτου Βασ. 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πολ Όμπερμαν): Παλμ, Κάσεϊ 1, Φασάλα, Χάλιγκαν 5, Λέεσον-Σμιθ 1, Αμπι Αντριους 4, Σαρλίζ Άντριους 1, Ριντζ 1, Αραντσίνι 2, Μακ Κλίαν, Χερν 1, Άρμιτ 3, Λόνγκμαν.

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Βαρκόνι (Ουγγαρία).


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0