World Sports

Απόλλων Σμύρνης - Τεράσα 12-11: Έκανε το πρώτο βήμα κατάκτησης του ευρωπαϊκού η «ελαφρά ταξιαρχία»! (video)

Απόλλων Σμύρνης - Τεράσα 12-11: Έκανε το πρώτο βήμα κατάκτησης του ευρωπαϊκού η «ελαφρά ταξιαρχία»! (video)
Σε ένα κατάμεστο Σεράφειο κολυμβητήριο, ο Απόλλων Σμύρνης φόρεσε την πιο... γιορτινή του διάθεση και τη «θεϊκή» του ενδυμασία και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του Challenger Cup. Η «αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία» πήρε τον πρώτο τελικό με σκορ 12-11 απέναντι στην Τεράσα και θα διεκδικήσει στην Ισπανία το ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Σχετικά Άρθρα
Ο Απόλλων Σμύρνης «διψούσε» για στιγμές σαν αυτές που έζησαν άπαντες στο Σεράφειο Κολυμβητήριο το βράδυ της Τετάρτης (19/4) και η μακρόχρονη ιστορία, που βρισκόταν διάχυτη στα μάτια και τις φωνές των απανταχού Απολλωνιστών, έκανε τη νύχτα ακόμα πιο σπουδαία. Για τα άλλα φρόντισαν οι αθλητές του Νίκου Δεληγιάννη που έδωσαν και την... ψυχή τους στο νερό.

Η «αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία» δεν φοβήθηκε μπροστά στο φαβορί της διοργάνωσης, Τεράσα, και επικρατώντας με 12-11, πήρε ισχνό προβάδισμα κατάκτησης του τροπαίου. Το επόμενο Σάββατο (29/4) στην Καταλονία ο δεύτερος τελικός που θα κρίνει και τον Κυπελλούχο του Len Challenger Cup για τη σεζόν 2022-23.



ΤΟ ΜΑΤΣ

Με διάθεση να πιέσουν σε άμυνα και επίθεση μπήκαν στο νερό οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Νίκολα Μπογκντάβιτς να βάζει μπροστά στο σκορ την «ελαφρά ταξιαρχία» στο 6:53 με σουτ από την περιφέρεια. Ο Αλακρόν ισοφάρισε σε 1-1 για να ακολουθήσει αμέσως μετά το τέρμα του Γαρδίκα για το 2-1. Ο Στέφανος Γαλανόπουλος είχε κατεβάσει... ρολά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και το γκολ του Διονύση Μπραϊμη στο 1:34 για το φινάλε της πρώτης περιόδου, έδινε ένα προβάδισμα ασφαλείας για την ελληνική ομάδα. Παρόλα αυτά και πάλι ο Αλακρόν από το δεύτερο δοκάρι στο 1:09, μείωσε σε 3-2. Ένα γκολ για το οποίο διαμαρτύθηκε έντονα ο Νίκος Δεληγιάννης για επιθετικό φάουλ.

Ο Απόλλων αν και έφτανε να εκτελέσει με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, δεν ήταν όσο εύστοχος θα ήθελε και έτσι δεν είχε «φορτώσει» ακόμα περισσότερο τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό άλλαξε και για τις δύο ομάδες στη δεύτερη περίοδο.

Ο Χονδροκούκης σκόραρε με παίκτη παραπάνω για το 4-2, με τον Τσίκα να απαντά με το...ίδιο νόμισμα (4-3). Ο αρχηγός, Μανωλης Σολανάκης σκόραρε από τα δύο μέτρα για το 5-3, όμως ο «κακός βραχνάς» των Ισπανών, Αλακρόν, μείωσε ξανά για το 5-4.

Η άμυνα ζώνης της Τεράσα είχε σταματήσει τη... δίοδο στα δύο μέτρα και τον Σολανάκη, δυσκολέυοντας αρκετά τις δυνθήκες για τους γηπεδούχους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν εν πολλοίς και στην επίθεση οι Ισπανοί και σκοράροντας με τον Ντε Λέρα (πάικτη παραπάνω) ισοφάρισαν σε 6-6 πριν την ανάπαυλα.

Το γεγονός πως οι πάικτες της Τεράσα μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες τους παίζοντας με παίκτη παραπάνω στη δεύτερη περίοδο (4/4) τους κρατούσε ζωντανούς.

Το Σεράφειο φλεγόταν και με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο μοναδικός ξένος της «ελαφράς ταξιαρχίας», Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, βρήκε τη λύση από την περιφέρεια για το δεύτερο προσωικό του γκολ και το 7-6. Για λίγα λεπτά όμως, η επίθεση του Απόλλωνα δεν λειτουργούσε ιδανικά και αυτό στοίχισε στην... αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία στα επόμενα λεπτά. Ο Φλόρες ισοφράρισε ξανά για το 7-7 από την περιφέρεια και ο Ντελγκάδο βρήκε ξανά δίχτυα, «τρυπώντας» τον Στέφανο Γαλανόπουλο για το πρώτο ισπανικό προβάδισμα. Όχι όμως για πολύ.

Ο Μπογκντάνοβιτς έκανε με νέα... οβίδα το 8-8, για να πάρει «φωτιά» ο Νίκος Γαρδίκας στο τελευταίο δίλεπτο. Ο πρώην παίκτης του Παλαιού Φαλήρου και της Νις με δύο προσωπικά τέρματα έβαλε μπροστά με δύο γκολ τον Απόλλωνα πριν το τέλος της 3ης περιόδου (10-8).

Δεν σταματούσε όμως ο... θεός Απόλλωνας. Οι Μπογκνάνοβιτς, Γαρδίκας είχαν πάρει «φωτιά» και με το 4ο προσωπικό τους τέρμα έκαστος, έβαλαν μπροστά με 12-9 την αρμάδα του Δεληγιάννη (μεσολάβησε το γκολ του Τσίκο με παίκτη παραπάνω στο ριμπάουντ της εντυπωσιακής απόκρουσης του Γαλανόπουλου).

Η εμπειρία όμως και τη ποιότητα της Τεράσα «μίλησε» στο φινάλε. Οι Ισπανοί με δύο γκολ από τους Φλόρες και Ντελγκάδο μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της ενόψει της ρεβάνς (12-11) σε ένα ματς που θα δώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0