World Sports

Athens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου ξεκίνησε!

Athens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου ξεκίνησε!
 Η «μεγάλη γιορτή» του ποδηλάτου, επέστρεψε στο κέντρο της Αθήνας και ετοιμάζεται να υποδεχτεί αθλητές, ερασιτέχνες, απλούς φίλους, παιδιά αλλά και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά του.

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, το ανανεωμένο Athens Bike Festival 2023 άνοιξε τις πόρτες του στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι!

Σπύρος Παπαγεωργίου, εμπνευστής και ιδρυτής του Athens Bike Festival,  μίλησε για το φετινό concept της διοργάνωσης και τις καινοτομίες που αυτή φέρνει. Ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι φέτος για πρώτη φορά το Athens Bike Festival 2023 θα προτείνει μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ομιλίες που θα αφορούν το ποδήλατο.


1_8.jpg


Οι κατηγορίες των δραστηριοτήτων είναι οι εξής:

Workshops: Εξειδικευμένοι τεχνικοί μας λύνουν απορίες γύρω από διάφορα πρακτικά θέματα, από το πώς αλλάζω λάστιχο ως το πώς φροντίζω τα υδραυλικά δισκόφρενα του ποδηλάτου μου.
Tech Talks: Οι ίδιες οι εταιρείες, μας παρουσιάζουν τα καινούρια μοντέλα και τις νέες τάσεις στον χώρο του ποδηλάτου.
Bike Talks: Διαφορετικοί ομιλητές μοιράζονται μαζί μας τις προσωπικές εμπειρίες τους σχετικά με το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή του.


4_4.jpg

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε αναλυτικά και στο αφιέρωμα «Παιδί και Ποδήλατο» που κυριαρχεί στο φετινό Athens Bike Festival καθώς, όπως ο ίδιος επεσήμανε, οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε στους ποδηλάτες του αύριο. Έτσι, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά από ειδικά εξιδανικευμένους εκπαιδευτικούς.  


2_8.jpg


Αμέσως μετά την μικρή εισαγωγή του Σπύρου Παπαγεωργίου, τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό, πήρε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ο κύριος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο την τελευταία διετία με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.  

Ημέρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 31 Μαρτίου απόγευμα, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2023: Ημέρες κοινού

Ώρες λειτουργίας:

  • 18:00 – 21:00 – Παρασκευή
  • 10:00 – 21:00 – Σάββατο, Κυριακή

Είσοδος:

  • 4 € Προπώληση από Viva tickets
  • 5 € γενική είσοδος στο ταμείο του φεστιβάλ

5_4.jpg


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0