World Sports

Άρης Νίκαιας: Με Πομάσκι και Μελισσανίδη τα 50α γενέθλια

Άρης Νίκαιας: Με Πομάσκι και Μελισσανίδη τα 50α γενέθλια

 Οι Ιωάννης Μελισσανίδης, Γιώργος Πομάσκι και Γιώτα Αντωνοπούλου ήταν μερικοί από όσους βραβεύτηκαν στην τιμητική εκδήλωση ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου Νίκαιας σε κλειστό «Γιώργος Χαλκίδης». Ο ιστορικός σύλλογος γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. 

 Ο Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος Άρης Νίκαιας, πραγματοποίησε το Σάββατο (18/3) εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο πρόσωπο του επι 48 ετών προέδρου του συλλόγου Γιώργου Χαλκίδη. Το κλειστό γυμναστήριο του Άρη, μετονομάστηκε σε «Γιώργος Χαλκίδης», ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας και τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε ένα κλίμα συγκίνησης με τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο να δίνει το «παρών» στο κατάμεστο στάδιο.

nikaia3_2.jpg

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές που ξεκίνησαν την πορεία τους στον ιστορικό σύλλογο του Άρη, καθώς και προπονητές που συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης και ζωντανός θρύλος της ενόργανης γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε και προσωπικά τον κύριο Χαλκίδη για την συνεισφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

nikaia2_1.jpg


 Ο κορυφαίος προπονητής του στίβου, Γιώργος Πομάσκι, παρέλαβε την τιμητική του διάκριση και στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή το να είναι κοντά με τους αθλητές του σε προσωπικό επίπεδο. Σε ερώτηση μας σχετικά με το τι σημαίνει για εκείνον η βράβευσή του σε μια εκδήλωση με τόσο τιμητικό χαρακτήρα, ο προπονητής επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική η ημέρα αυτή γιατί τιμούνται πρόσωπα όπως ο Γιώργος Χαλκίδης. Ανέκαθεν οι αθλητικοί παράγοντες ήταν πολύ ισχυρές προσωπικότητες στην Ελλάδα, άτομα όπως ο κύριος Χαλκίδης καθοδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια και εμάς και τους αθλητές μας και τους χρωστάμε πολλά. Ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα το χρωστάμε σε αυτούς».


nikaia.jpg

 Η Γιώτα Αντωνοπούλου, παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, παρέλαβε το βραβείο της εμφανώς συγκινημένη ευχαριστώντας τον πρώην πρόεδρο για την τεράστια συνδρομή του κατά τη διάρκεια της 48χρονης θητείας του στον σύλλογο της Νίκαιας. Η ίδια δήλωσε στο bnsports πως η ημέρα αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εκείνη υπογραμμίζοντας πως: «Όταν βλέπεις την ιστορία ενός συλλόγου που τόσο αγαπάς να περνάει μέσα σε δευτερόλεπτα από μπροστά σου, να βλέπεις και να θυμάσαι τι έχεις περάσει και πόσο έχει σταθεί ο Γιώργος Χαλκίδης δίπλα σου σε όλη αυτή την πορεία, συγκινείσαι. Είναι μεγάλη τιμή σήμερα για μένα που είμαι εδώ σήμερα»,

Σχετικά με την ονοματοδοσία που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Νίκαιας, η πρωταθλήτρια δήλωσε: «Δεν είναι λίγο να δίνουν το όνομά σου σε ένα γήπεδο και μάλιστα ενός τόσο ιστορικού συλλόγου, όπως είναι ο Άρης Νίκαιας. Ειδικά όταν το όνομα αυτό είναι του Γιώργου Χαλκίδη ο οποίος έχει μία ολόκληρη ιστορία με τεράστια συμβολή στον αθλητισμό και στις αθλητικές ομοσπονδίες. Όλα αυτά με κάποιο τρόπο καταγράφονται στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού»'  

nikaia4.jpg

Ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν σπουδαία ονόματα, όπως ο πρώην πυγμάχος της κατηγορίας βαρέων βαρών, Γιώργος Στεφανόπουλος καθως και η καταξιωμένη κολυμβήτρια Ντάρια Αλαούφ Μίρκοβιτς, η οποία μετράει μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και επί 17 χρόνια προπονεί τμήματα του αθλητικού συλλόγου.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0