World Sports

Ανώδυνη ήττα για την Ελλάδα στο πόλο, «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Super Final του World Cup!

Ανώδυνη ήττα για την Ελλάδα στο πόλο, «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Super Final του World Cup!

Η Εθνική Ελλάδας πόλο ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο (14/03, 8-7), αλλά προκρίθηκε στο Super Final του World Cup στο Λος Άντζελες.

«Γλυκιά» ήττα για την Εθνική Ελλάδας στο πόλο. Το ισχυρό Μαυροβούνιο επικράτησε με 8-7 (14/03), αλλά δεν στέρησε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την παρουσία του στο Super Final του World Cup στο Λος Άντζελες.

Αντιθέτως, εκμεταλλευόμενη την ήττα-έκπληξη της Σερβίας από τη Γεωργία, γνώριζε πως σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας, το «εισιτήριο» θα ήταν στα δικά της χέρια.

Το ματς:

Με πολύ καλό πρες στις πρώτες πάσες και ζώνη στην συνέχεια η Εθνική μας βγήκε αλώβητη από την πρώτη επίθεση των Μαυροβούνιων μετά από επιθετικό του Σπάιτς στα 2μ. Στα 06:41 οι οικοδεσπότες κέρδισαν επίσης και το πρώτο παραπάνω του ματς, με το σουτ του Μάτκοβιτς να περνά άουτ και το 0-0 να παραμένει, ενώ λίγο αργότερα ο Ουκρόπινα αποβλήθηκε και με συνοπτικές διαδικασίες ο Άγγελος Βλαχόπουλος άνοιξε το σκορ για το 1-0 της Ελλάδας και το 1/1 στον παίκτη παραπάνω. Μεταγενέστερα, οι Μαυροβούνιοι βρέθηκαν ξανά με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Πόπαντιτς ισοφάρισε σε 1-1 στα 04:49, με τον Νικολαΐδη να κερδίζει πέναλτι μετά από παλικαρίσιο γύρισμα στον φουνταριστό αμέσως μετά! Ο Γενηδουνιάς εκτέλεσε άψογα για το 2-1 από τα 5 μέτρα με τον Πέρκοβιτς να κερδίζει ένα σαφώς αμφιλεγόμενο πέναλτι για τους Μαυροβούνιους, το οποίο και έφερε το 2-2 μετά από εύστοχη εκτέλεση του Μρσιτς (03:30). Οι Έλληνες είχαν ευκαιρία να ξεφύγουν με κερδισμένο παραπάνω του Κάκαρη και κόρνερ μετά από απόκρουση του Τεσάνοβιτς, όμως ακολούθησε ακόμη μια επέμβαση του Μαυροβούνιου πορτιέρε, η οποία και πυροδότησε το 3-2 του Βασίλιε Ράντοβιτς. Στα 01:54 ο Κάκαρης κέρδισε ακόμη μια ποινή παλεύοντας στον φουνταριστό και τοποθετήθηκε άψογα στο δεύτερο δοκάρι για την ασίστ του Βλαχόπουλου, γράφοντας το 3-3 για την Επίσημη Αγαπημένη, η οποία είδε τα τελευταία δευτερόλεπτα του οκταλέπτου να χαρακτηρίζονται από συνεχή επιθετικά φάουλ.

Επιστρέφοντας στο ματς μετά το πρώτο οκτάλεπτο, η Εθνική δοκίμασε το περιφερειακό σουτ με τον Παπαναστασίου μετά το κερδισμένο σπιρντ του δεύτερου μέρους, όμως το 3-3 παρέμεινε, ώσπου ο Αβέρκα σκόραρε σε παίκτη παραπάνω (06:54) για το 4-3 πανηγυρίζοντας για… λίγο, αφού ο Γιάννης Φουντούλης απάντησε άμεσα με δυνατό σκαστό «κάτω από την μύτη» του Τεσάνοβιτς για το 4-4 (παραπάνω 06:20), με τον αρχηγό να στέλνει οβίδα στην εστία των Μαυροβούνιων, στην επακόλουθη ελληνική επίθεση για το 5-4 στα 05:15. Οι Μαυροβούνιοι δεν πτοήθηκαν και βρήκαν άμεσα λύση για το 5-5 του Σπάιτς από το πρώτο δοκάρι, μετά από ασίστ του Τζούρο Ράντοβιτς, με τον Κάκαρη να κερδίζει την δεύτερη ποινή από τον Μάτσιτς, όμως το ισόπαλο σκορ παρέμεινε και ο Ντίνος Γενηδουνιάς βρέθηκε σε καίρια θέση για κλέψιμο στον παίκτη λιγότερο αμέσως μετά. Ο Θοδωρής Βλάχος κάλεσε το πρώτο του τάιμ άουτ μόλις στα 01:40 πριν το ημίχρονο, όμως το παραπάνω που κέρδισε λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Νικολαΐδης δεν βγήκε και η ελληνική άμυνα βρέθηκε να σταματά καθαρά ένα σχεδόν σίγουρο γκολ των Μαυροβούνιων από πολύ κοντά, διατηρώντας το 5-5.

Με το ελληνικό σύνολο να μπαίνει με ανεβασμένες στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δημήτρης Νικολαΐδης βρέθηκε σε ιδανική θέση στα 05:55 και με τρεις παίκτες πάνω του κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ο αρχηγός της Εθνικής – Γιάννης Φουντούλης μετουσίωσε στο 6-5, με το Μαυροβούνιο να απαντά με τυχερό γκολ του Βασίλιε Ράντοβιτς από το πρώτο δοκάρι για το 6-6 της ισοφάρισης, αφού ο Ζερδεβάς απέκρουσε μεν, αλλά η μπάλα διαπέρασε την γραμμή. Ακολούθησαν αμφιλεγόμενες – ή και ξεκάθαρες φάσεις – της Εθνικής, όπου ο Τεσάνοβιτς κάνει έξοδο… πέναλτι στον Κάκαρη αλλά οι διαιτητές θεώρησαν καθαρή την φάση, ενώ αμέσως μετά ένα φάουλ μετά έντονη προσπάθεια του Γενηδουνιά δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα να έρχεται και το 7-6 των Μαυροβουνίων στην κόντρα, από τον Μάτκοβιτς στα 03:59. Στα 01:43 και μετά από ακόμα ένα πρωτοφανές σφύριγμα φάουλ – μπορεί και αποβολή; – των διαιτητών, ο Θοδωρής Βλάχος δέχτηκε κίτρινη κάρτα και Βλάντιμιρ Γκόϊκοβιτς κάλεσε ταυτόχρονα τάιμ άουτ, με το 7-6 να παραμένει τελικά αφού ο Μάνος Ζερδεβάς απέκρουσε σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, κρατώντας αλώβητο τον παίκτη λιγότερο της Εθνικής στα τελευταία 9″ του τρίτου μέρους.

Μετά από τζάμπολ για το σπριντ και κερδισμένη πρώτη επίθεση του Μαυροβουνίου, ο Μάτσιτς βρέθηκε στην πλάτη του Ζερδεβά και σκόραρε για το 8-6 στα 07:36 μετά από ασίστ του Αβέρκα, ενώ μετά από σειρά έντονων φάσεων και σημανπερίπου στα 04:12 οι διαιτητές έπαυσαν την αναμέτρηση αποβάλλοντας με κόκκινη τον συνεργάτη του Γκοΐκοβιτς, ενώ παράλληλα συμβουλεύτηκαν το VAR για αίτημα τάιμ άουτ πριν από κρίσιμη φάση. Στα 03:13 η ελληνική άμυνα βγήκε αλώβητη και λίγο αργότερα, ο Γενηδουνιάς βρέθηκε να τελειώνει ιδανικά την φάση σε κόντρα, μειώνοντας σε 8-7 στα 02:21 για την Ελλάδα, ενώ ακόμη μια απίστευτη επέμβαση του Μάνου Ζερδεβά κράτησε τον ελληνικό στόχο για ισοφάριση αναζοπυρωμένο, ενώ το τελευταίο παραπάνω της Εθνικής δεν ευόδωσε παρά το ριμπάουντ.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1


Πηγή: aquafeed24.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0