World Sports

Πέταξε στα 8,30μ. ο Μίλτος Τεντόγλου και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά! (video)

Πέταξε στα 8,30μ. ο Μίλτος Τεντόγλου και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά! (video)
Είναι ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο άλμα εις μήκος και φρόντισε να το επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά. Ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε από την πρώτη του κιόλας προσπαθεια 8,30μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού στίβου για τρίτη φορά.
Αέρινος Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τον τίτλο του φαβορί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά και ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια άλμα στα 8,30μ. το οποίο ήταν ικανό να του δώσει το χρυσό μετάλλιο.
Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Ευρώπης στο μήκος και τα πεπραγμένα του μιλάνε από μόνα τους. Ο Γρεβενιώτης άλτης με αυτή του την επιτυχία έγινε ο μοναδικός που κερδίζει τρεις συνεχόμενους τίτλους Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Αυτό ήταν το 5ο του Ευρωπαϊκό μετάλλιο συνολικά.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση της πρωτιάς, πετώντας στα 8,30 με την πρώτη του προσπάθεια. Συνέχισε με 8.16μ., άκυρο, 8.05μ., 8.07μ.ενώ στο φινάλε και αφού είχε «καπαρώσει» την κορυφή, έβγαλε άλμα στα 8,29μ. που θα του έδινε και πάλι το χρυσό.

Δεύτερος για ακόμη μία φορά ήταν ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και τρίτος ο έτερος Βαλκάνιος του βάθρου, ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν με 8.00μ.

Η τελική κατάταξη:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30μ.
2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19μ.
3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00μ.
4. Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97μ.
5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94μ.
6. Γιαϊμέ Γκουέρα (Ισπανία) 7.84μ.
7. Έρβαν Κονατέ (Γαλλία) 7.65μ.
8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 2.48μ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0