World Sports

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στο Ολυμπιακό Μουσείο το μετάλλιό του από το 2004!

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στο Ολυμπιακό Μουσείο το μετάλλιό του από το 2004!
Ένα πολύ σημαντικό έκθεμα απέκτησε το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας καθώς το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, θα βρίσκεται εκεί.
Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας παραδόθηκε από τη Δώρα Τσαμπάζη το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Ολυμπακούς Αγώνες του 2004 και για τα επόμενα 5 χρόνια. 

Θυμίζουμε πως τα μετάλλια του Νικολαΐδη είχαν δημοπρατηθεί και τα έσοδά τους δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε συνέχεια της συγκινητικής επθυμίας του Ολυμπιονίκη. Όμως μετά το πέρας αυτής επεστράφησαν στην οικογένειά του, η οποία αποφάσισε να παραχωρήσει το μετάλλιό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για τα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να μπορούν να το... θαυμάσουν οι επισκέπτες και κυρίως να εμπνευστούν από το ήθος του εκλιπόντος.

Τη συγκινητική εκδήλωση παράδοσης πλαισίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που κοσμούν την μόνιμη έκθεση του Μουσείου να αποτελούν πολύτιμα εκθέματα του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0