World Sports

Ο... θεός Απόλλωνας στα ημιτελικά της Ευρώπης!

Ο... θεός Απόλλωνας στα ημιτελικά της Ευρώπης!
Οι επιτυχίες στο ελληνικό πόλο δεν... σταματούν και πλέον στο «χορό» έχουν μπει και άλλοι σύλλογοι. Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε περίπατο στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Γαλατασαράι (16-8) και πήρε το εισιτήριο για την 4αδα του Challenger Cup.
Μια ιστορική στιγμή αλλά και μία αίσθηση... δικάιωσης ένιωσαν άπαντες στον Απόλλωνα Σμύρνης το απόγευμα του Σαββάτου (18/2) καθώς η «ελαφρά ταξιαρχία» διέλυσε με double σκορ τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη (16-8) και σε συνδυασμο με την νίκη 9-5 στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο, πήρε την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Len Challenger Cup. Εκεί ο Απόλλωνας θα βρει Τενερίφη, στη σπουδαιότερη διάκριση φυσικά της σχεδόν 10χρονης ιστορίας του τμήματος υδατοσφαίρισης και του οράματος του Γιώργου Αφρουδάκη.

Τα βήματα της «ελαφράς ταξιαρχίας», στην 4η σερί ευρωπαϊκή παρουσία, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και τα όνειρα του «καπετάνιου», Νικόλα Δεληγιάννη, μένουν ζωντανά. Την 1η Μαρτίου ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό την Τενερίφη στην Ισπανία και στις 22 του ίδιου μήνα θα την υποδεχτεί στο «Σεράφειο» με στόχο την πρόκριση στους διπλούς τελικούς του Απριλίου!

Στην ανέλαβε δράση ο Γαρδίκας, που με τρία δικά του γκολ διαμόρφωσε το 1-4 της εναρκτήριας περιόδου, με όλους τους παίκτες του Απόλλωνα να δίνουν και την… ψυχή τους στην άμυνα και τον Γαλανόπουλο να κατεβάζει...ρολά.

Ίδια εικόνα και στη 2η περίοδο με τον Μπογκντάνοβιτς να σκοράρει δύο γκολ (το ένα από πέναλτι που κέρδισε ο Σολανάκης) και τους αθλητές του Δεληγιάννη να κλείνουν το ημίχρονο μπροστά με 6-3!

Στην 3η περίοδο ο Απόλλων συνέχισε να εντυπωσιάζει και να φανερώνει στο νερό τη «δίψα» και το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα αυτή. Με φοβερές συνεργασίες επιθετικά (και πλουραλισμό στο σκοράρισμα) «τελείωσε» το ματς από το τρίτο οκτάλεπτο κλείνοντας με επιμέρους σκορ 5-1.

Στην τελευταία περίοδο και ενώ τίποτα δεν μπορούσε να ανατραπεί, η «ελεφρά ταξιαρχία» ήταν και π΄λαι κυριάρχη (5-4 επιμέρους), δίνοντας μάλιστα και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της (16-8).

Γαλατασαράι – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 8-16 (1-4, 2-2, 1-5, 4-5)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Δίπλαρος, Μπραϊμης 1, Χονδροκούκης 3, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 3, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Γαλατασαράι (Μίγιατ Μιγιάτοβιτς): Κιλ, Ατσάρ 3, Ναϊπόγκλου, Τσολάκ 1, Κανέρ 1, Γκιουλέντς 1,Ντεμιρέλ, Ντεστιτσί 2, Σενέμογλου, Κρίστιτς, Τουράν, Ακάια, Ερκαπλάν.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0