World Sports

Super Bowl 57: Ο Γιώργος Καρλαύτης της... Λεωφόρου συναντά τη Ριάνα! (video)

Super Bowl 57: Ο Γιώργος Καρλαύτης της... Λεωφόρου συναντά τη Ριάνα! (video)

Ο Γιώργος Καρλαύτης διεκδικεί στη rookie σεζόν του στο NFL το τρόπαιο του Super Bowl και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς. Τα ρεκόρ, το σόου της Ριάνα, αλλά και το «Πάμε φίλε» του Τζιμπρίλ Σισέ στον «Furious George» λίγες ώρες πριν τον τελικό!

Σχετικά Άρθρα

Το 57ο Super Bowl πλησιάζει! Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2, 01:30, CosmoteSport 3HD) στο «State Farm Stadium» της Αριζόνα θα κριθεί ο τίτλος του NFL, ανάμεσα στους Κάνσας Σίτι Τσιφς και τους Φιλαδέλφεια Ιγκλς.

Ένα αθλητικό γεγονός που κάθε χρόνο καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι συντονίζονται στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν ένα πραγματικό σόου. Ακόμα και στην Ελλάδα, το αμερικανικό ποδόσφαιρο έχει ένθερμους υποστηρικτές και μεγάλο κοινό.

Φέτος όμως, οι Έλληνες θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να παρακολουθήσουν το Super Bowl και αυτός δεν είναι άλλος από την παρουσία του Γιώργου Καρλαύτη σε αυτό! Ο 21χρονος defensive end από το Purdue επιλέχθηκε στο Νο. 30 του draft το 2022 από τους Τσιφς και φέτος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Κανείς όμως δεν περίμενε ότι κάτι λιγότερο από 12 μήνες μετά θα βρίσκεται με την ομάδα του στο Super Bowl και θα διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο «Furious George» ζει το «όνειρο» και βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται.

Κι όλα αυτά ενώ μέχρι τα 13 του χρόνια δεν είχε καμία επαφή με το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Τότε ήταν που μετακόμισε με τη μητέρα και τα τρία αδέρφια του στην Ιντιάνα, μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2014.

«Μετακομίσαμε για να είμαστε πιο κοντά στην οικογένεια της μαμάς μου. Πιθανότατα ήταν κάτι που θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, γιατί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες εδώ. Η ζωή είναι λίγο πιο εύκολη στην Ιντιάνα παρά σε μια μεγάλη πόλη όπως Αθήνα», ήταν τα λόγια του σχετικά με την απόφαση να μετακομίσουν μακριά από την Ελλάδα.

Βέβαια στα χρόνια που παρέμεινε στη χώρα μας είχε έντονη επαφή με τον αθλητισμό. Ασχολήθηκε τόσο με το πόλο, όσο και με αγωνίσματα του στίβου, ενώ ποτέ δεν έκρυψε τη λατρεία του για το ποδόσφαιρο. Ήταν από μικρός άλλωστε ένθερμος υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και συχνά πήγαινε ως τη Λεωφόρο για να παρακολουθήσει παιχνίδια του «τριφυλλιού».

image0_2.jpeg

Ήταν μάλιστα την εποχή που με τη φανέλα των «πρασίνων» μεγαλούργησε ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Γάλλος φορ μερικές ώρες πριν το μεγάλο τελικό του Super Bowl έστειλε το δικό του μήνυμα υποστήριξης στον Γιώργο Καρλαύτη μέσα από το Instagram!

«Τζόρτζ, Τζορτζ, Τζορτζ! Πήγαινε να κατακτήσεις το Super Bowl. Όλοι σε περιμένουμε. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού περιμένει από εσένα να φέρεις αυτό το τρόπαιο αδερφέ μου. Τα λέμε, με το τρόπαιο, το βράδυ της Κυριακής. Πάμε Κάνσας! Πάμε Γιώργο! Πάμε φίλε!».

Στο πλάι του Καρλαύτη βρίσκεται ίσως ένας από τους καλύτερους quarterback στην ιστορία του αθλήματος. Ο Πάτρικ Μαχόμς θα βρεθεί για 3η φορά σε Super Bowl μετά από εκείνα του 2019 και του 2020, ενώ αγωνίζεται μόλις για πέντε σεζόν ως βασικός στο NFL και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.

Όπως άλλωστε ιστορία θα γράψουν τα αδέρφια Κέλτσε, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά δύο αδελφοί θα τεθούν αντιμέτωπα με φόντο το τρόπαιο του Super Bowl. Ο Τράβις Κέλτσε αγωνίζεται στους Τσιφς, ενώ ο Τζέισον Κέλτσε στους Ιγκλς.

Αυτό βέβαια δεν θα είναι το μοναδικό γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά σε τελικό Super Bowl. Συγκεκριμένα, ο 57ος τελικός θα είναι ιστορικής σημασίας, αφού και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στο παιχνίδι με μαύρους quarterback. Κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά, με τον Πάτρικ Μαχόμς για τους Τσιφς και τον Τζέιλεν Χερτς για τους Ιγκλς.

super-bowl-quarterbacks-hurts-mahomes-01.jpg

Αν οι Ιγκλς μάλιστα κατακτήσουν το τρόπαιο, ο Χερτς θα γίνει μόλις ο 4ος μαύρος που θα το πιάσει στα χέρια του μετά τους Γουίλιαμς (1988), Γουίλσον (2014) αλλά και τον αντίπαλό του στον φετινό τελικό, Μαχόμς (2020).

Φυσικά, δεν παρακολουθούν όλοι το Super Bowl μόνο για τον αγώνα, αλλά και το σόου του ημιχρόνου! Από το 1993 που εμφανίστηκε στην ανάπαυλα του τελικού ο Μάικλ Τζάκσον το σόου του ημιχρόνου μετατράπηκε σε υπερθέαμα. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής. Μαντόνα (2012), Πρινς (2007), The Rolling Stones (2006), Σακίρα και Τζένιφερ Λόπεζ (2020), The Weeknd (2021) και πάρα πολλοί ακόμα. Πέρυσι είχαν εμφανιστεί στη σκηνή έξι καλλιτέχνες της ραπ και της χιπ χοπ σκηνής. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Έμινεμ, αλλά είχε δίπλα του τους Σνουπ Ντογκ, Dr. Dre, Μαίρη Τζ. Μπλιτζ, Κέντρικ Λαμάρ και τον 50 Cent.

Φέτος, είναι σειρά της Ριάνα να πιάσει το μικρόφωνο και να καθηλώσει τους εκατομμύρια θεατές. Το σόου της θα κρατήσει περίπου 13 λεπτά, στα οποία μέσα θα χωρέσει 17 χρόνια μουσικής! «Το πιο δύσκολο για την εμφάνισή μου στο Super Bowl, ήταν να στριμώξω 17 χρόνια μουσικής σε 13 λεπτά» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για το μεγάλο event. Πέρα από το ποιος θα κατακτήσει το 57ο Super Bowl λοιπόν, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και το σόου στο ημίχρονο, αλλά και ποια τραγούδια επέλεξε τελικά η «Ρίρι» για το πρόγραμμα.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0