World Sports

ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ κατά της ΕΛΟΚ: Αναχρονιστικές συμπεριφορές "παραγόντων" στον αθλητισμό απομακρύνουν τα παιδιά μας

ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ κατά της ΕΛΟΚ: Αναχρονιστικές συμπεριφορές

Kείμενο-παρέμβαση έκανε ο νέος σύλλογος που δημιουργήθηκε στο χώρο του Καράτε για να διαφυλάτει ελέγχοντας τη νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ). 

Διαχρονικά, έχουν παρατηρηθεί στις Αθλητικές Ομοσπονδίες φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, οργή και θυμηδία στον κόσμο του Αθλητισμού αλλά και στο κοινωνικό σύνολο! 

Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις από την Πολιτεία καλύπτουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες με στόχο την εξέλιξη, αλλά κυρίως την πρόληψη και προστασία από φαινόμενα που βλάπτουν τους αθλητές και το αθλητικό κίνημα γενικότερα. Σκοπός της Πολιτείας είναι η αποφυγή καθολικών συμπεριφορών από τις Ομοσπονδίες, που δημιουργούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, μη αποδεκτά για την εξέλιξη του αθλητισμού.

Διαπιστώνεται όμως, μια διαφορά ταύτισης των σχεδιασμών της Πολιτείας, με την εκ διαμέτρου αντίθετη αντίληψη που επικρατεί στα θεσμοθετημένα όργανα πολλών Αθλητικών Ομοσπονδιών! Ως κύριο πρόβλημα εντοπίζεται η απροθυμία και η αδιαφορία των στελεχών - παραγόντων ορισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν εντός του νομικού πλαισίου που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, με συνέπεια οι Αθλητές-Παιδιά μας να οδηγούνται στην απομάκρυνση τους από τον Αθλητισμό αλλά και στην πιθανή έκθεση σε κίνδυνο της σωματικής και ψυχικής τους υγείας κατά την εξάσκηση τους.

Δυστυχώς, η αδυναμία λειτουργίας εντός του νομικού πλαισίου που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, παρατηρείται και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε. Καταλήξαμε ως Γονείς να πιστεύουμε, ότι ο ορισμός του αυτονοήτου από την Πολιτεία εντός της ΕΛΟΚ/Hellenic Karate Federation χρήζει ειδικών επεξηγήσεων, αστερίσκων και ερμηνειών!

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε – ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ, από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023 ήμασταν μάρτυρες ενός παραλογισμού! Διαπιστώσαμε ένα τεράστιο έλλειμμα στην εφαρμογή του κανονιστικού και νομοθετικού πλαισίου από παράγοντες της ΕΛ.Ο.Κ., κατά την διαδικασία επιλογής (αγώνες πρόκρισης) για την στελέχωση της εθνικής ομάδας εφήβων - νέων - U21.

Συγκεκριμένα:

-Μη τήρηση εγκεκριμένων από την Γ.Γ.Α. κανονισμών περί ορισμού διαιτησίας και οργάνωσης αγώνων, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των αγώνων πρόκρισης!

-Έλλειψη εξουσιοδοτημένου Ιατρικού Προσωπικού σε προπονήσεις στις οποίες διεξήχθησαν αγώνες πρόκρισης και παντελή απουσία της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛ.Ο.Κ (η οποία εισηγείται την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας)!

-Ακατάλληλο γήπεδο στο οποίο διεξήχθη το Πρωτάθλημα Εγχρώμων Ζωνών στο Λουτράκι (που αποτελούσε ένα από τα κριτήρια επιλογής για την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας), στερούμενων χώρων προθέρμανσης και χώρων φιλοξενίας «εντός αυτού» για τους διαγωνιζόμενους αθλητές, χωρίς να τηρηθούν οι εγκεκριμένοι από την Γ.Γ.Α κανονισμοί περί ορισμού διαιτησίας και οργάνωσης αγώνων!

-Απαξίωση, σε αρκετές περιπτώσεις, μέσω των παραπάνω διαδικασιών, των αποτελεσμάτων του επίσημου μοριοδοτούμενου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του Πρωταθλήματος Εγχρώμων Ζωνών στο Λουτράκι, που αποτελούσε κριτήριο επιλογής για την Εθνική Ομάδα!

Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε ενδεχόμενο κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών-παιδιών μας σε προπονήσεις που συμπεριελάμβαναν αγώνες πρόκρισης. Να κλονιστεί η ψυχική τους υγεία μέσω της ψυχοφθόρας και χρονοβόρας διαδικασίας που τα υπέβαλαν, αμφισβητώντας αναίτια τις ικανότητες τους, δημιουργώντας ανεπίτρεπτες συνθήκες που καταρράκωναν τον ψυχισμό τους χωρίς να γνωρίζουν είκοσι ημέρες πριν την αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αν θα είναι μέλη της αποστολής ή ΟΧΙ!

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε – ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ :

-Οι αθλητές-παιδιά μας να μην εξαρτώνται από ένα σύνολο αμφισβητούμενων ενεργειών και εκτιμήσεων που δεν πληρούν ουδεμία επιστημονική προσέγγιση, (θεσμική, δίκαιη και νόμιμη προϋπόθεση), αλλά βασίζονται σε αναχρονιστικές συμπεριφορές παραγόντων της ΕΛ.Ο.Κ.!

-Να παρίσταται σε όλες τις Προπονήσεις των Εθνικών Ομάδων εξουσιοδοτημένο Ιατρικό Προσωπικό!

-Την άμεση προσαρμογή και λειτουργία της ΕΛ.Ο.Κ. εντός του νομικού πλαισίου που η Πολιτεία έχει θεσπίσει!

Θεμελιώδης αρχή του Συλλόγου μας, είναι η διαφύλαξη της υγείας των Αθλητών- Παιδιών μας, η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος άθλησης και η αντιμετώπιση τους με ισότητα και ισονομία από την ΕΛ.Ο.Κ., με στόχο την ενασχόληση τους με το άθλημα του Καράτε και όχι την φυγή τους από αυτό.

Δεν είναι αποδεκτό εις βάρος των Αθλητών-Παιδιών μας, να δημιουργούνται από την ΕΛ.Ο.Κ., μέσω διαχρονικών αναχρονιστικών συμπεριφορών, συνθήκες που αντί να επενδύουν στην ανάπτυξη του αθλήματος του Καράτε, στις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, να οδηγούν στην απαξίωση του. Η ΕΛ.Ο.Κ οφείλει να αναθεωρήσει τον τρόπο δράσης της, προς τους Αθλητές-Παιδιά μας, ωθώντας το άθλημα με αβελτηρία τα ίδια, σε ένα καλύτερο μέλλον!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0