World Sports

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Λάρνακας για την Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Λάρνακας για την Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου

Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καράτε που διεξήχθη στη Λάρνακα. Τρία τα μετάλλια συνολικά για την ελληνική αποστολή.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η 18χρονη Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου! Η νεαρή καρατέκα, λίγες ημέρες μετά το θρίαμβό της στο K1 Series A της Αθήνας, θριάμβευσε και στην Κύπρο, καθώς ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην κατηγορία -61κ U21 KUMITE. Στον τελικό η Χρυσοπούλου επικράτησε 4-2 της Ρεεμ Κάμις από τη Γερμανία.

Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 61κ νεανίδων KUMITE κατέκτησε η Μαριάντα Ζαμαντζά. Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν ανίκητη στους προκριματικούς και πήρε την πρώτη θέση στο pool της νικώντας 2-0 τη Σεβκόβα (Λετονία), 2-0 την Πριγκλόβα (Τσεχία), 5-0 την Τσερουάκι (Ιταλία) και στον ημιτελικό την Μπάλουτ (Πολωνία) . Ηττήθηκε 1-0 στον τελικό από την Ισπανίδα Χούλια Κλόπες.

Στο ΚΑΤΑ Νεανίδων η Αθηνά Τσιακμάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο «μικρός» τελικός της κατηγορίας εξελίχθηκε με «θρίλερ» με την πρωταθλήτρια του Άθλου Περιστερίου να συγκεντρώνει βαθμολογία 41.3 έναντι 41.1 της Μαρκές από την Πορτογαλία.

Έτσι, η ελληνική αποστολή επιστρέφει σήμερα (22:20 με πτήση της Ο.Α) στην Αθήνα με απολογισμό ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο που την φέρνουν στην 13η θέση, ανάμεσα σε 48 χώρες που μετείχαν στη διοργάνωση, με 1.100 αθλητές.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0