World Sports

Παναθηναϊκός - Εθνικός 6-5: Πήραν το ντέρμπι οι «πράσινοι» και... έφυγαν για τελικό! (video)

Παναθηναϊκός - Εθνικός 6-5: Πήραν το ντέρμπι οι «πράσινοι» και... έφυγαν για τελικό! (video)
Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παχνίδι, o Παναθηναϊκός έκανε... δώρο στους φίλους του ανήμερα της συμπλήρωσης των 115 χρόνων ζωής του συλλόγου, τη συμμετοχή της ομάδας σε ένα τελικό και στον υγρό στίβο, μετά το 2015. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Εθνικού με 6-5 και περιμένουν το νικητή του άλλου ημιτελικού (Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη) για την υπέρβαση της Κυριακής (5/2, 19:00).
Η αγωνιστική δράση στην ελληνική υδατοσφαίριση έχει στραφεί στην Πάτρα και το Κλεσιτό Κυλομβητήριο Α. Πεπανός εκεί όπου διεξάγεται το Final-4 του Κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Εθνικού (6-5) και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής (5/2, 19:00).
5796555.jpg

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει το «τριφύλλι» σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 2015 και το χαμένο ματς κόντρα στον «αιώνιο» στο Καρπενήσι (18-10). Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιείται για μία ακόμα φορά η καλή δουλειά που γίνεται από τον Δημήτρη Μάζη και η αγωνιστκή άνοδος του Παναθηναϊκού.

Το διακύβευμα ήταν μεγάλο για Εθνικό και Παναθηναϊκό και έτσι το παιχνίδι δεν διεκδικεί «δάφνες ποιότητας». Ήταν μία πραγματική... μάχη κάτω και πάνω από την επιφάνεια του νερού με τον τελικό νικητή να κρίνεται στο τελευταίο μισό της 4ης περιόδου, όπου οι «πράσινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι και υπερίσχυσαν. 

Ο Σγουρίδης με όμορφη εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω έδωσε το προβάδισμο στον Παναθηναϊκό 5-4 (3:10), για να έρθει ο Ντανίλο Άντζιτς από την περιφέρεια να κάνει το 6-4 (1:55) και να τελειώσει ουσιαστικά τον ημιτελικό. Το μόνο που κατάφερε ο Εθνικός ήταν να μειώσει στην ελάχιστη τιμή τη διαφορά με τον Μαθιόπουλο να διαμορφώνει με πέναλτι το τελικό 6-5, έξι δευτερόλεπτα από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-1, 3-2.

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Παναγιώτης Σιαμάς, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χρήστος Σιαμάς 1, Ζερβουδάκης.

Εθνικός (Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 1, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0