World Sports

Champions League πόλο γυναικών: Πρωτιά για Γλυφάδα, «καταιγιστική» η Βουλιαγμένη στο φινάλε των ομίλων

Champions League πόλο γυναικών: Πρωτιά για Γλυφάδα, «καταιγιστική» η Βουλιαγμένη στο φινάλε των ομίλων

Με νίκες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους ομίλους της προκριματικής φάσης του Champions League στο πόλο γυναικών, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη, «σφραγίζοντας» και τυπικά την πρόκριση στους «16».

Νικηφόρα ολοκλήρωσε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Γλυφάδας τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης του Champions League, τον οποίο ο ΑΝΟΓ διοργάνωσε στο κλειστό κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη. Η Γλυφάδα επιβλήθηκε σήμερα (20/11) 13-11 της Έγκερ και κατέκτησε την πρώτη θέση στο γκρουπ με 9 βαθμούς, όσους είχε και η ουγγρική ομάδα. Πάντως, η αναμέτρηση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Η Έγκερ «άνοιξε το σκορ» με την Μπόρσι, ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου πήρε την πρωτοπορία και «έκλεισε» το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 4-1. Ο ΑΝΟΓ έφτασε το υπέρ του προβάδισμα στο +5 με γκολ της Ειρήνης Νίνου στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο η ουγγρική ομάδα αντέδρασε και μείωσε σε 11-9 με την Τσίγκανι, 2:11 πριν το τέλος του οκταλέπτου. Όμως, η Γλυφάδα δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να... πλησιάσει περισσότερο στο υπόλοιπο του αγώνα και πανηγύρισε με νίκη την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο γκρουπ και την πρόκριση στο Β΄ προκριματικό γύρο.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-2, 4-6, 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΓΛΥΦΑΔΑ: Καρύτσα, Παν. Νίνου 1, Μουστακαρία, Γουλβς 1, Γρηγοροπούλου 1, Ειρ. Νίνου 6, Αντωνιάδη, Κανελλοπούλου, Κούλχαας 2, Φουντωτού 1, Κατσώνη, Κοντογιάννη 1, Τσιάρα.

ΕΓΚΕΡ: Κις, Γιάντσο 1, Μπόρσι 1, Παρκς, Μόλναρ 1, Κατόνα, Σ. Σίλαγκι, Τσίγκανι 4, Κέκεσι, Μπόντι, Σέλακ, Ντ. Σίλαγκι 4, Ντούλιτς.

Η Βουλιαγμένη συνέτριψε 26-3 την «οικοδέσποινα» Πασένσε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, και ολοκλήρωσε με νίκη τους αγώνες της στον 1ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης στο Champions League υδατοσφαίρισης των γυναικών, ο οποίος διεξήχθη στο Πάσος Φερέιρα της Πορτογαλίας. Ο ΝΟΒ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο γκρουπ με τρεις νίκες και μία ήττα (σ.σ. από την ισπανική Ματαρό, η οποία έκανε το «4 στα 4») και πήρε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ομίλου και -παράλληλα- το «εισιτήριο» για τον Β΄ προκριματικό γύρο.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πασένσε προηγήθηκε 1-0 με την Τεϊσέρα, 5:39 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, και ακολούθησε... «καταιγίδα» γκολ από την ομάδα της Κικής Λιόση, η οποία σκόραρε 11 φορές, πριν η πορτογαλική ομάδα ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα, στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 1-9, 2-4, 0-8, 0-5

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣΕΝΣΕ: Αντζελίνα Μπαρμπόσα, Σίλβα, Κινιέντας, Ντουάρτε, Τεϊσέιρα 2, Μαρία Ινές Μπαρμπόσα, Αντράντε, Ντουάρτε 1, Πεϊσότο, Λουάνα Μάτος, Φρέιρε, Μαργκαρίντα Μάτος, Σόουσα.
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοτσιώνη, Καΐάφα 5, Καλογεροπούλου 2, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ριτζ, Τανκέεβα 2, Μαρία Πάτρα, Στρατηδάκη 8, Ανδρεάδη 3, Μιμίδη 3, Αγγελίδη 3, Ειρήνη Πάτρα.\

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0