World Sports

Πόλο γυναικών: Μετά το Ευρωπαϊκό, κατέκτησε και το World League η Ισπανία!

Πόλο γυναικών: Μετά το Ευρωπαϊκό, κατέκτησε και το World League η Ισπανία!

Τον ένα σημαντικό τίτλο μετά τον άλλο κατακτά η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ισπανίας, αφού αναδείχθηκε νικήτρια στο World League Super Final στην Τενερίφη επικρατώντας της Ουγγαρίας στα πέναλτι (11-11 καν. Διάρκεια, 19-18 πεν.)

Η οικοδέσποινα του World League γυναικών, Ισπανία, νίκησε την Ουγγαρία στα πέναλτι με 19-18 (αγώνας 11-11) και έγινε για τελευταία φορά τροπαιούχος της διοργάνωσης με τη σημερινή της μορφή.

Ο τελικός ήταν πραγματική… διαφήμιση του αθλήματος με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ Η Ουγγαρία, που «εκθρόνισε» τις ΗΠΑ στον ημιτελικό, βρέθηκε στο 4ο οκτάλεπτο σε μειονεκτική θέση όταν η Φόρκα έκανε το 11-9 για την Ισπανία, 2:27 πριν από το τέλος.

Αν και βρέθηκε στα «σχοινιά» όμως είχε τις απαντήσεις και αφού μείωσε με την Ντόρα Λεϊμέτερ σε 11-10 (1:18), ήρθε η Γκρέτα Γκουρισάτι να ισοφαρίσει σε 11-11, με buzzer σουτ ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος.

Ο τίτλος κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», με την 20χρονη Μαρτίνα Τέρρε, να νικά την Γκουρισάτι στην 20ή εκτέλεση και να χαρίζει τον τίτλο στη «φούρια ρόχα».

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 3-3, 2-2

Ουγγαρία: Μαγκιάρι, Ζίλαγκι 3, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Μάχιεου, Πάρκες 1, Μάτε 1, Κέζτελι 5, Λεϊμέτερ 1, Πότσε 3, Φάραγκο, Χάντου 2.

Ισπανία: Έστερ Ράμος, Νόγκουε 2, Εσπάρ 2, Ορτίθ 3, Πέρεζ Βίβας, Γκονάλεζ Λόπεθ 3, Ρουίθ 2, Πένα, Φόρκα 4, Κάμους, Γκαρσία, Λέιτον 4, Τέρε.

Στα πέναλτι κρίθηκε και το χάλκινο μετάλλιο, με τις ΗΠΑ να νικούν την Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση με συνολικό σκορ 16-15.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0