World Sports

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το αργυρό μετάλλιο του Μάριου Καπότση

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το αργυρό μετάλλιο του Μάριου Καπότση
Ο Έλληνας, διεθνής υδατοσφαιριστής,  Μάριος Καπότσης, επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και παραχώρησε στην μόνιμη έκθεσή του, το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο.

Η σημαντική δωρεά του Ολυμπιονίκη μας Μάριου Καπότση αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στην ανεκτίμητη συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας και έχει  πάρει την θέση που του αρμόζει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μαζί με τις ανεκτίμητες δωρεές πολλών Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που δόξασαν και τίμησαν την Ελλάδα μας.

Τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών, αποτελούν απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές και είναι από τα πλέον πολύτιμα εκθέματα της μόνιμης έκθεσής του.

Μέσα από τα εκθέματα αυτά, αλλά και μια χρονολογική αφήγηση της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων με επίκεντρο την Ελλάδα, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στοχεύει να συστήσει τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους να γνωρίσουν την ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0