World Sports

Len Champions League: Τελευταία εμπόδια πριν τους ομίλους για Βουλιαγμένη και Πανιώνιο!

Len Champions League: Τελευταία εμπόδια πριν τους ομίλους για Βουλιαγμένη και Πανιώνιο!
Μεγάλη ημέρα για τη Βουλιαγμένη και τον Πανιώνιο, οι οποίοι πρέπει να κάμψουν την αντίσταση των Νουαζί Λε Σεκ και Όρβοσι αντίστοιχα, σε διπλά παιχνίδια, αν θέλουν να πετύχουν το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκτός έδρας αποστολές και για ους δύο.
Η μεγάλη ώρα έφτασε. Βουλιαγμένη και Πανιώνιος έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και βρίσκονται ένα βήμα πριν τους ομίλους του Len Champions League. Για να το καταφέρουν όμως και να έχει η Ελλάδα τρεις εκπροσώπους πρέπει να αποκλείσουν δύο ισχυρές αντιπάλους σε διπλά παιχνίδια, με τα πρώτα να δίνονται σήμερα, Σάββατο (29/10).

Η Βουλιαγμένη φιλοξενείται στο ανατολικό Παρίσι από τη Νουαζί Λε Σεκ (18:00) ενώ ο Πανιώνιος στην... Μέκκα του αθλήματος, Βουδαπέστη, απέναντι στην Όρβοσι (19:00) στοχεύοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα που θα αφήσει τα πάντα ανοιχτά ενόψει των ρεβάνς σε μια εβδομάδα από τώρα (5/11).

Η αντίπαλος της ομάδας των νοτίων προαστίων, Νουαζί-Λε-Σεκ πέρασε από τη β' φάση αήττητη (4/4), κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι, την Οραντέα και τη Βιτόρια Γκιμαράες, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο αμελητέο μέγεθος δεν είναι. Διαθέτει ένα έμπειρο και ικανό σύνολο, στο οποί ξεχωρίζουν ο Αμερικανός, Αλεξ Μπόουεν (πρώην παίκτης του Απόλλωνα) και δύο πρωταθλητές Ευρώπης με την Κροατία. ο Ιβάν Κράπιτς και ο 36χρονος Αντόνιο Πέτκοβιτς, με πέρασμα από τον Ολυμπιακό περίπου μια 15ετία πίσω.

Η Όρβοσι έχει σχεδόν σταθερή παρουσία στους ομίλους του Champions League. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά στην ελίτ και αποτελεί πλέον τη δεύτερη δύναμη στη χώρα, πίσω από τη Φερεντσβάρος. Στην προηγούμενη φάση αντιμετώπισε τη Βουλιαγμένη στο Κότορ, την οποία νίκησε με 13-9 και παρότι έχασε μη αναμενόμενα από την Τουρκουάν, κατετάγη πρώτη στον όμιλο.

Αν η Βουλιαγμένη προκριθεί, μαζί με τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στη Γιάντραν Σπλιτ και την Οραντέα, θα βρεθούν στον Α' όμιλο, εκεί όπου βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη, Πανιώνιος ή Όρβοσι θα βρεθούν στον Β' όμιλο, μαζί με το νικητή του ζευγαριού Βάσας- Μπρέσια. Οι ηττημένες ομάδες των πλέι οφ θα συνεχίσουν στους «16» του Euro Cup.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

1οι αγώνες
Όρβοσι (Ουγγαρία) - Πανιώνιος
Νουαζί Λε Σεκ (Γαλλία)- Βουλιαγμένη
Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία)-Οραντέα (Ρουμανία)
Βάσας (Ουγγαρία)-Μπρέσια (Ιταλία)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0