World Sports

Απίστευτο νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη ποδηλασία από τον Γκάνα!

Απίστευτο νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη ποδηλασία από τον Γκάνα!
Ο Ιταλός Φίλιπο Γκάνα έγραψε ιστορία, καλύπτοντας 56,792 χλμ. σε μια ώρα και πέτυχε  παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Φίλιππο Γκάνα «έσπασε» τα κοντέρ. Ο Ιταλός αναβάτης της Ineos Grenadiers σημείωσε ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο ποδηλατοδρόμιο του Γκρέντσεν της Ελβετίας, σε μία ώρα κάλυψε 56,792χλμ. , στη μεγαλύτερη απόσταση που έχει σημειωθεί ποτέ.

Ο 26χρονος κατέρριψε το ρεκόρ που σημείωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Βρετανός Νταν Μπίγκαμ με 55,548χλμ., αλλά και τα 56,375χμ. που είχε ένας άλλος Βρετανός, ο Κρις Μπόρντμαν στο Μάντσεστερ το 1996 με 56,375χλμ., μια επίδοση που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI).

Ο Γκάνα χρειάστηκε να κάνει 227 στροφές στην πίστα του ποδηλατοδρομίου, έχοντας στο τέλος μέσο όρο ταχύτητα τα 56,972 χλμ.

«Σκεφτόμουν να ξεπεράσω το ρεκόρ μόνο κατά ένα μέτρο, αλλά στο τέλος σκέφτηκα να πιέσω περισσότερο. Την επόμενη φορά μπορεί να θέλω να το δοκιμάσω ξανά, με πιο φρέσκα πόδια. Το δύσκολο κομμάτι ήρθε στα τελευταία πέντε λεπτά. Νομίζεις ότι είναι μόνο πέντε λεπτά, αλλά στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικό. Τα πόδια έχουν ξοδέψει πολλή ενέργεια, προσπαθώντας να φτάσουν τα 57 χλμ. την ώρα» δήλωσε ο Ιταλός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0