World Sports

Α1 πόλο ανδρών: Το πανόραμα της πρώτης μέρας και το ντεμπούτο των «θρύλων» Μιλάνοβιτς και Βουγιασίνοβιτς! (video)

Α1 πόλο ανδρών: Το πανόραμα της πρώτης μέρας και το ντεμπούτο των «θρύλων» Μιλάνοβιτς και Βουγιασίνοβιτς! (video)

Πράξη πρώτη στην Α1 πόλο ανδρών με τα φαβορί να επιβεβαιώνουν τον τίτλο τους και δύο ματς να κρίνονται στο γκολ. Ντεμπούτο στις επίσημες υποχρεώσεις για τους δυο «θρύλους» του αθλήματος στους πάγκους του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, Μιλάνοβιτς και Βουγιασίνοβιτς.

Ένα γεμάτο διακρίσεις και συγκινήσεις καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η αγωνιστική δράση στις εγχώριες διοργανώσεις ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο (8-9/10) με τους προβολείς να πέφτουν στο πρωτάθλημα και την Α1 ανδρών. Εκεί που πρωτοεμφανίστηκαν δυο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης που βρίσκονται τη φετινή χρονιά στην άκρη των πάγκων του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του αντίπαλου δέους του, για άλλη μία χρονιά, της Βουλιαγμένης. Εποχή Μιλάνοβιτς και Βουγιασίνοβιτς στο ελληνικό πόλο και αυτό από μόνο του, έχει το ενδιαφέρον του.

Εμφατικό πέρασμα από τη Νέα Σμύρνη για τον πρωταθλητή!

Λένε πως η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους, όχι όμως για την αρμάδα του Μιλάνοβιτς. Το ματς φάνταζε δύσκολο σε «πρώτη ανάγνωση» για τους Πειραιώτες, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε στο νερό. Ανταγωνιστικότατος αντίπαλος, νέος προπονητής, δύσκολη έδρα και ρόστερ με αρκετούς νεαρούς. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο «Κλειστό της Αρτάκης» (14-3) και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειές του να διατηρήσει τα… σκήπτρα του.

Ο legend του σερβικού πόλο, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένος από τα όσα είδε από τους αθλητές του, οι οποίοι «τελείωσαν» ουσιαστικά τη δουλεία από το πρώτο οκτάλεπτο (6-1). Φουντούλης και Κολόμβος είχαν πάρει το… όπλο τους (από δύο γκολ), με τον σπουδαίο Φιλίπ Φιλίποβιτς να δίνει τέλος στη «σεμνή τελετή» με τρία συνεχόμενα τέρματα. Βέβαια μόνο σεμνή δεν ήταν, με τους φίλους του «Ιστορικού» να δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα αλλά να βλέπουν την, ιδιαιτέρως ικανή, ομάδα τους (3η θέση την περσινή χρονιά και πρόκριση προ ημερών στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League) να ηττάται από έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο.

«Αεράτη» εκκίνηση στην πρεμιέρα του Βουγιασίνοβιτς για τη Βουλιαγμένη!

Για άλλη μια χρονιά, αν κάποια ομάδα μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να τον φτάσει στα… όριά του, αυτή είναι η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του ναυτικού ομίλου είχε και εκείνη ένα άνετο μεσημέρι Σαββάτου (8/10) απέναντι στον ΠΑΟΚ (13-5), του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που κάποτε υπήρξε συμπαίκτης του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς στην Παρτιζάν.

Ο πρώην προπονητής του Άγγελου Βλαχόπουλου στη Νόβι Μπέογκραντ, έχει ένα νεανικό ρόστερ, γεμάτο ποιότητα, να διαχειριστεί και οι άνθρωποι του συλλόγου των νοτίων προαστίων ευελπιστούν πως θα μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του και τις τεράστιες παραστάσεις του, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύνολο με μέλλον.
nov-paok.jpg

Απέδρασε από το Περιστέρι η Γλυφάδα – «Λύγισε» τους Χιώτες στο φινάλε ο Εθνικός

Στα υπόλοιπα ματς της πρώτης αγωνιστικής, ξεχώρισε το «διπλό» της Γλυφάδας στην έδρα του Περιστερίου. Η ομάδα των «δυτικών προαστίων» είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως μία εντυπωσιακή αντεπίθεση του ΑΝΟΓ (4-0) ήταν ικανή να «φέρει τούμπα» το ματς.

Στο άλλο οριακό ματς της πρώτης ημέρας, ο «αυτοκράτορας» της ελληνικής υδατοσφαίρισης Εθνικός, τα… χρειάστηκε απέναντι στην άκρως ανταγωνιστική και φιλότιμη Χίο αλλά τα κατάφερε. Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 10-9 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά , έχοντας πολυφωνία στην επίθεση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής:

Α’ Όμιλος, Α’ Γύρος

Νηρέας Χαλανδρίου – Παναθηναϊκός 3-11

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-14

Υδραίικός – ΑΕΚ 5-8

Εθνικός Πειραιά – Χίος 10-9

Β’ Όμιλος, Α’ Γύρος

ΝΟ Χανίων – Απόλλων Σμύρνης 6-14

ΓΣ Περιστερίου – ΑΝΟ Γλυφάδας 8-9

Παλαιό Φάληρο – Ηλυσιακός 12-9

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΠΑΟΚ 13-5

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0