World Sports

Μάικλ Φελπς: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή, από το να πάρω ακόμη ένα μετάλλιο»

Μάικλ Φελπς: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή, από το να πάρω ακόμη ένα μετάλλιο»

Συγκλονίζει ο Μάικλ Φελπς σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Ο θρύλος της παγκόσμιας κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με σκοπό να ενημερώσει για την σημαντικότητα της ψυχικής υγείας των αθλητών. Μια αποστολή, που όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, είναι πιο σημαντική από ένα μετάλλιο.

«Προτιμώ να έχω την ευκαιρία να σώσω μια ζωή παρά να κατακτήσω άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. Πάρα πολλοί αθλητές επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αυτοκτονήσει. Δεν θέλω να χάσω ούτε ένα μέλος της Ολυμπιακής οικογένειάς μου, πια», ήταν κάποια από τα λόγια του Φελπς.

Ο Αμερικανός κολυμβητής είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων και μετά από ένα μεγάλο διάστημα που πάλευε με την κατάθλιψη, αποφάσισε να μιλήσει στον κόσμο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Από το 2016 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην ενημέρωση για την ψυχική υγεία.

«Ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο, συνεργάζομαι με χορηγούς και δίνω ομιλίες για να κινητοποιήσω την κοινωνία. Η Νικόλ (σ.σ. η σύζυγος του), θα μπορούσε να σας πει, ότι υπάρχουν ημέρες που ξυπνάω και νιώθω υπέροχα και την επόμενη ημέρα, μπορεί να ξυπνήσω και να είμαι τελείως διαφορετικός. Οπότε, το θέμα είναι να βρω την ισορροπία για εμένα».

Η κατάθλιψη «χτύπησε την πόρτα» του Φελπς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Στην Ελλάδα, ο Αμερικανός κατέκτησε οκτώ μετάλλια, εκ των οποίων έξι χρυσά, στην αρχή μιας συγκομιδής που ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με 28 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων 23 χρυσών!

«Η συμμετοχή σε αγώνες, ήταν το αγαπημένο μου πράγμα. Ήμουν... καρχαρίας, μύριζα το... αίμα στο νερό και συνέχισα. Φοβόμουν όμως ότι η παραδοχή αυτού που περνούσα θα χαρακτηριζόταν ως σημάδι αδυναμίας και θα μπορούσε να δώσει πλεονέκτημα σε άλλους ανταγωνιστές. Ζούσα μια περίοδο κατά την οποία δεν ήθελα να ζήσω».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0