World Sports

«Χρυσή» η Πηνελόπη Νίκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run!

«Χρυσή» η Πηνελόπη Νίκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run!

Η Πηνελόπη Νίκα κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run που διεξάγεται στην Λισαβόνα!

Μια τεράστια επίτυχια σημείωσε η Πηνελόπη Νίκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run 2022 που διεξάγεται στη Λισαβόνα. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού κατόρθωσε με χρόνο 11:44.80 να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ αφιέρωσε αυτή την επιτυχία της στη γιαγιά της που έφυγε από τη ζωή μια ημέρα πριν τον αγώνα.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Αράνκα Τσαλουπνίκοβα από την Τσεχία με χρόνο 11:47:90, ενώ τρίτη ήταν η Πολωνή, Βικτόρια Βίρσμπα με χρόνο 11:49:40.

image0_1_2.jpeg

H πρωταθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου, Νίκα, πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην συλλογή της, με τα δύο χάλκινα στη Βουδαπέστη το 2019 και το Κάιρο το 2021, όπου τότε μάλιστα είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό γυναικών, μαζί με τις Αριάδνη Νάσκαρη και Αθηνά Σάρρα.

image1_1_3.jpeg

Το Laser Run είναι ένα αγώνισμα που συνδυάζει την σκοποβολή με το τρέξιμο και αποτελεί μέρος του μοντέρνου πεντάθλου. Οι αθλητές/τριες ρίχνουν με πιστόλι τύπου λέιζερ από μια απόσταση 5-10 μέτρων και μόλις ολοκληρώσουν πέντε εύστοχες βολές πρέπει να τρέξουν τέσσερις γύρους σε μια απόσταση 300-600 μέτρων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run διεξάγεται το τριήμερο 23-25 Σεπτέμβρη στο Parque das Nacoes της Λισαβόνας, με την συμμετοχή περισσότερων από 700 αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0