World Sports

Υποψήφιοι για κορυφαίοι του 2022, Μίλτος Τεντόγλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Υποψήφιοι για κορυφαίοι του 2022, Μίλτος Τεντόγλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στους δέκα αθλητές και αθλήτριες που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και διεκδικούν το τίτλο των κορυφαίων στην Ευρώπη για το 2022.

Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην δικαίως αποτελεί φαβορί για τον τίτλο της κορυφαίας της χρονιάς, καθώς κατάφερε να πετύχει ένα ιστορικό νταμπλ στα αγωνίσματα του βάδην. Η Ντρισμπιώτη στη διάρκεια της σεζόν κατέκτησε ακόμη, την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον στα 35χλμ. βάδην, σε μια απόσταση όπου ήταν η πρώτη Ευρωπαία, ενώ ήταν έκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην.

«Χρυσός» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, νικητής με ρεκόρ αγώνων στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και κάτοχος του διαμαντιού για το 2022.

Οι παραπάνω τίτλοι ανήκουν στον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς στον παγκόσμιο στίβο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι διεκδικεί έναν ακόμη τίτλο, αφού είναι υποψήφιος κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για το 2022.

Η ΕΑ ανακοίνωσε τα δέκα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που ξεκινούν στη διαδικασία, με τους νικητές να πρόκειται να ανακοινωθούν στο GALA που θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι τρεις φιναλίστ ανά κατηγορία.

Υποψήφιοι Άνδρες:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) μήκος

Κρίστιαν Τσεχ (Σλοβενία) δισκοβολία

Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) επί κοντώ

Γιάκομπ Ινγκεμπρίντσεν (Νορβηγία) 1.500 μ./5.000 μ.

Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία) 100 μ.

Κέβιν Μαγιέρ (Γαλλία) 10αθλο

Βόιτσεκ Νοβίτσκι (Πολωνία) σφυροβολία

Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) τριπλούν

Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) ύψος

Τζέικ Γουάιτμαν (Μ. Βρετανία) 800 μ./1/500 μ.

Για να ψηφίσετε θετικά τον Τεντόγλου, και να μετρήσουν οι ψήφοι, αρκεί μόνο να κάνετε like στα social media της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Instagram:

 

Υποψήφιες Γυναίκες:

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) Βάδην

Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία) Μήκος

Νασιφατού Τιάμ (Βέλγιο) Έπταθλο

Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) Δισκοβολία

Λάουρα Μούιρ (Μ. Βρετανία) 1.500μ.

Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία) Μήκος

Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (Ουκρανία) Ύψος

Μουτζίνγκα Καμπούντζι (Ελβετία) 100μ.-200μ.

Κέλι Χόντγκινσον (Μ. Βρετανία) 800μ.

Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) 400μ-400μ. εμπ.


Για να ψηφίσετε θετικά την Ντρισμπιώτη, και να μετρήσουν οι ψήφοι, αρκεί μόνο να κάνετε like στα social media της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Instagram:

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0