World Sports

Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Κορίτσια για… φίλημα – Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών! (video)

Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Κορίτσια για… φίλημα – Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών! (video)

Οι «γοργόνες» της Αλεξίας Καμμένου υπέταξαν την ιταλική ομάδα με 12-9, στη «μεσογειακή ναυμαχία» της Spaladium Arena για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έκλεισαν θέση στον τελικό της Παρασκευής (9/9, 21:30, απέναντι στην Ισπανία). Φανταστική άμυνα και πλουραλισμός στην επίθεση έδωσαν αυτή την τεράστια νίκη.

Η Κροατία ταιριάζει «γάντι» στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Αυτό είναι δεδομένο. Όπως το 2010 στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, έτσι και τώρα στα παράλια της Αδριατικής, στο Σπλιτ, οι Ελληνίδες διεθνείς όχι μόνο δε φοβήθηκαν τη «σκουάντρα ατζούρα» αλλά ανάδειξαν και όλες τις αδυναμίες της. Η ελληνική υδατοσφαίριση θα φύγει με μετάλλιο από τις ακτές της Κροατίας ό,τι και να γίνει. Θα πάιξει την Παρασκευή (9/9, 21:30) κόντρα στην Ισπανία για να «σπάσει τη γκίνια» και να ανέβει για πρώτη φορά σε Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Από την πρώτη περίοδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε «κεφάλι» στο σκορ με την Ειρήνη Νίνου να δίνει το προβάδισμα. Στο άπιαστο σουτ της Πικότσι, απάντησε άμεσα η Ελευθερία Πλευρίτου, με τη λόμπα της Μαρλέτα να κλείνει το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. Εξαιρετική κάτω από τα γκολπόστ για ένα ακόμα παιχνίδι η Ιωάννα Σταματοπούλου, που δεν άφηνε τις Ιταλίδες να αναθαρρήσουν.

Η εξαιρετική άμυνα ζώνης με προσαρμογές της ελληνικής ομάδας δυσκόλευε απίστευτα τις «γειτόνισσές», οι οποίες έμειναν για 5μιση λεπτά μακριά από το γκολ στη δεύτερη περίοδο. Παλμιέρι και Μπιανκόνι, τα δύο επιθετικά «όπλα» του Σίλπο δεν είχαν βρει ρυθμό και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η «γαλανόλευκη» για να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 6-4.

Και ότι άρχισε να δημιουργεί στη δεύτερη περίοδο, το συνέχισε και το επιμήκυνε στην τρίτη. Η μείωση στο γκολ (6-5) από την Ταμπάνι μάλλον πείσμωσε τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, τα οποία με περίσσια αυτοπεποίθηση κυριαρχούσαν στο νερό. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας μέχρι να βρεθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις και έτσι το 6-5, μέσα σε 3 λεπτά έγινε 9-5 με τις Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου καθώς και τη Μαρία Πάτρα να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.


Στην τέταρτη και τελευταία η εικόνα δεν άλλαξα. Δεν είναι εύκολο πράγμα στο πόλο να γυρίσει μία διαφορά τριών γκολ (10-7), πόσο δε μάλλον όταν η προπορευόμενη ομάδα κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στην πισίνα από αυτή που ακολουθεί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πίστευε απόλυτα και δεν άφησε την Ιταλία να πλησιάσει αρκετά, ώστε να την απειλήσει.
Η Χυδηριώτη επανέφερε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα, το σουτ της Αβενιο 5' πριν το τέλος έδωσε μια ελπίδα στην Ιταλία όμως η Σταματοπούλου φρόντισε να σβήσει αυτή γρήγορα. Η γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν χάρμα ιδέσθαι κάτω από τα δοκάρια, κράτησε τη διαφορά και η Έλενα Ξενάκη στο τέλος, έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» για το τελικό 12-9. 

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 10-7, 12-9

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι, Αβένιο 3, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0