World Sports

Ασημένιες Παγκοσμίως οι Κορασίδες, λύγισαν (10-6) στον τελικό από την Ουγγαρία!

Ασημένιες Παγκοσμίως οι Κορασίδες, λύγισαν (10-6) στον τελικό από την Ουγγαρία!

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κορασίδων γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρία με 10-6, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ16, που φιλοξενήθηκε στη Λάρισα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Όνειρο ήταν και πάει. Στο νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-16, το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη τη Λάρισας, η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως το εμπόδιο της Ουγγαρίας κρίθηκε ανυπέρβλητο (10-6).

Στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας, τα κορίτσια της εθνικής ομάδας έζησαν μεγάλες στιγμές και παρά την πίκρα της μοναδικής τους ήττα στη διοργάνωση, η 2η θέση αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος.

Το κακό ξεκίνημα έκανε τη διαφορά

Τα κορίτσια του Γιώργου Τσόκα βρέθηκαν εξ’ αρχής με την «πλάτη στον τοίχο» να κυνηγούν διαφορά τεσσάρων τερμάτων (4-0 στο 6’) και η πρώτη περίοδος να κλείνει με 4-1.

Το γκολ της Ελένης Μπέτα έδωσε πνοή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως η άμεση απάντηση της Χάντου (5-2) του «έκοψε τα φτερά». Κανελλοπούλου και Κοβάτσεβιτς μείωσαν στα δύο γκολ διαφορά (6-4), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η Ελλάδα έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση με το πέναλτι της Καραμπέτσου (6-5) στα 4:16 πριν την εκπνοή της τρίτης περιόδου. Όμως σε εκείνο το σημείου οι Μαγυάρες αντέδρασαν και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Πέτυχαν τέσσερα γκολ στα υπολειπόμενα 12 λεπτά, περιορίζοντας τις Ελληνίδες διεθνείς σε μόλις ένα, από την Καραμπέτσου και πάλι, και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Αυστραλία, η οποί κέρδισε με 11-5 την Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα:
 4-1, 2-3, 2-2, 2-0.

Ουγγαρία: Σότι 1, Ν. Λεβντάι 1, Χάιντου 2, Ζ. Λεβντάι 2, Τίμπα 4,

Ελλάδα (Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0