World Sports

Ελλάδα - Ολλανδία 8-13: Ανταγωνιστική για τρία οκτάλεπτα, υπέκυψε στον «κακό δαίμονα» της! (video)

Ελλάδα - Ολλανδία 8-13: Ανταγωνιστική για τρία οκτάλεπτα, υπέκυψε στον «κακό δαίμονα» της! (video)

Σε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της γυναικείας υδατοσφαίρισης, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε και πάλι από την Ολλανδία, με 13-8 και πλέον στόχος είναι η δεύτερη θέση στον όμιλο.

Η παράδοση επιβεβαιώθηκε και στο Σπλιτ μιας και η ελληνική ομάδα ηττήθηκε (13-8) από την αντίστοιχη της Ολλανδίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1/14). Για τρεις περιόδους ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όμως στην τελευταία μπλόκαρε στην εξαιρετική άμυνα των «οράνιε».

Το ματς

Φουριόζα μπήκε στο νερό της πισίνας του Σπλιτ η ελληνική ομάδα με την Ελευθερία Πλευρίτου να βάζει μπροστά στο σκορ τη «γαλανόλευκη» με σουτ από την περιφέρεια. Με τον ίδιο τρόπο απάντησαν και οι Ολλανδές, με τη Σλίκινγκ, παίκτρια του Ολυμπιακού να φέρνει το ματς στα ίσια. Οι δύο ομάδες έδιναν πολύ προσοχή στην άμυνα και τα ατού του αντιπάλου, προσπαθώντας να κόψουν την πάσα προς τον φουνταριστό. Οι βιαστικές κυριαρχούσαν και η πρώτη περίοδος έκλεισε με την Εθνική μας μπροστά στο σκορ με 2-1, μετά από γκολ της Έλενας Ξενάκη.

Αντίθετα με το πρώτο οκτάλεπτο, στο δεύτερο τα γκολ «έπεσαν βροχή». Σέβενιτς και Κούλχας έβαλαν γρήγορα μπροστά στο σκορ τις «οράνιε», με το ματς από εκεί και πέρα να εξελίσσεται σε παράσταση για δύο. Από τη μία η αρχηγός, Μαργαρίτα Πλευρίτου, πέτυχε δυο γκολ και από την άλλη η καυτή Σλίκινγκ ήταν πάντα εκεί για να απαντήσει. Κάπως έτσι και με τις άμυνες να έχουν «πάει περίπατο», οι αθλήτριες του Ευάγγελου Δουδέση πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενες (6-5).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι Ολλανδές μπήκαν πολύ δυαντά και πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ στις πρώτες επιθέσεις. Η εξέλιξη αυτή φάνηκε πως αφύπνισε τις Ελληνίδες διεθνείς,με την Ειρήνη Νίνου να βοηθά σε αυτό. Η παίκτρια της Γλυφάδας, παρά το νεαρό της ηλικίας της δε φοβόταν να πάρει προσπάθειες και με δύο δικά της γκολ και ένα της Βάσως Πλευρίτου, το ματς ήρθε ξανά στο γκολ (9-8). Ωστόσο, ένα λάθος στην επίθεση έφερε την κόντρα για την Μουλχούιζεν, η οποία πρόλαβε και το χρονόμετρο και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (10-8).

Δυστυχώς στο τελευταίο οκτάλεπτο, η εξαιρετική άμυνα των κοριτσιών του Δουδέση, «βραχυκύκλωσε» την επιθετική λειτουργία του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Οι Ολλανδές έπαιξαν μία προσαρμοσμένη άμυνα ζώνης, εκβιάζοντας τα μακρινά σουτ και «κυνηγώντας» με κάθε ευκαιρία την κόντρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η «πλάστιγγα έγειρε» προς τις Κάτω Χώρες.


Τα Οκτάλεπτα
: 2-1, 3-5, 3-4, 0-3

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Σάντα, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ολλανδία (Ευάγγελος Δουδέσης): Αρτς, Γουλφς, Σλίκινγκ 3, Φαν ντερ Σλοτ, Κένινγκ, Φαν ντε Κρατς 2, Ρόγκε, Σέβενιτς 1, Χούστρα 1, Κούλχας 1, Μουλχούιζεν 3, Τεν Μπρόεκ, Φαν ντε Ντόμπελστιν.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0