World Sports

Ελλάδα - Γαλλία 12-12: Σκόνταψε στην πρεμιέρα και «πλήρωσε» τα αμυντικά κενά διαστήματα! (video)

Ελλάδα - Γαλλία 12-12: Σκόνταψε στην πρεμιέρα και «πλήρωσε» τα αμυντικά κενά διαστήματα! (video)

Οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους λένε, πόσο δε μάλλον όταν απέναντι βρίσκεται μία ομάδα που έχει δυσκολέψει αφάνταστα την ελληνική στο πρόσφατο παρελθόν. Ελλάδα και Γαλλία ήρθαν ισόπαλες (12-12) στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ, με το ματς απέναντι στην Κροατία να αποκτά χαρακτήρα τελικού και την Εθνική να ψάχνει μεγάλη διαφορά και με τη Μάλτα.

Το ματς

Και οι δύο ομάδες επέλεξαν στην αρχή του αγώνα την άμυνα ζώνης για να «κόψουν» την πάσα προς το φουνταριστό. Βέβαια καμιά τους δεν το έκανε πετυχημένα μιας και ο Κάκαρης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με όμορφο τελείωμα ενώ οι Γάλλοι απάντησαν με ένα γρήγορο 2-0. Οι «τρικολόρ» κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα ενώ αντίθετα η Εθνική μας δυσκολευόταν να βρει δίοδο. Μάλιστα με ένα τυχερό σουτ του Κρουσιγιά, οι Γάλλοι προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά (3-1). Στο σημείο εκείνο ο Θοδωρής Βλάχος έκανε αλλαγές και βοήθησε να αλλάξει το «ρου» του αγώνα. Δύο κλεψίματα στην άμυνα, ισάριθμα παλικαρίσια γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 3-3.

Για το επόμενο πεντάλεπτο, η Ελλάδα έδειξε στο νερό όλα εκείνα τα επιθετικά στοιχεία που τις έχουν χαρίσει τις σπουδαίες επιτυχίες των τελευταίων ετών. Υπομονή στην κυκλοφορία τη μπάλας και εύρεση όλων των αδυναμιών του αντιπάλου. Έτσι, στη μεγαλύτερη διάρκεια του 2ου οκταλέπτου διατηρούσε προβάδισμα δυο τερμάτων. Όμως στην «αντίπερα όχθη» υπήρχε ο Τόμας Βερνού, ο οποίος με 4(!) συνεχόμενα γκολ για τη Γαλλία, ισοφάρισε σε 7-7 στο 14’. Μάλιστα ένα σουτ-πέναλτι του αρχηγού Κουρσιγιά έδωσε προβάδισμα στους «τρικολόρ» πριν την ανάπαυλα (8-7).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Το «βάπτισμα» του πυρρός πήρε ο νεαρός γκολκίπερ που έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Πανιώνιο, Κώστας Λιμαράκης, ο οποίος αν και άπειρος έδειξε απόλυτα έτοιμος σε αρκετές περιπτώσεις. Η άμυνα δυνάμωσε, ο Παπαναστασίου πήρε το «όπλο» του και το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε μπροστά (10-9). Ο Καζ ισοφάρισε από δύσκολη γωνία όμως ο Ντίνος Γενηδουνιάς, με μία από τις γνωστές του «βόμβες» από μακριά, έκανε το 11-10, σκορ 3ης περιόδου.

Ο Φοντανί είχε «κατεβάσει ρολά» στα γαλλικά γκολπόστ, και οι συμπατριώτες του συνέχισαν να απειλούν από την περιφέρεια (Μαριόν-Βερνού 25΄, Μπιορς 28’). Στο δεύτερο μισό όμως της τελευταίας περιόδου, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έπαιξαν άμυνα από «ατσάλι», δεν δέχτηκαν άλλο γκολ και αφού δεν μπόρεσαν αν πάρουν τη νίκη (δοκάρι στον παραπάνω μισό λεπτό πριν το τέλος), τουλάχιστον δεν έχασαν, βγάζοντας στο τέλος την άμυνα, με εντυπωσιακό μπλοκ του Αργυρόπουλου.



Τα οκτάλεπτα:
3-3, 7-8, 11-10, 12-12
Γαλλία (Μπρούτζο):
Ντιμπουά, Σαουνταντιέ, Κρουσιγιά 3, Μπουέ, Καζ 2, Βερνού 4, Μαριόν-Βερνού 1, Μπιορς 2, Μαρζουκί, Καουμετέ, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι, Φοντανί.

Ελλάδα (Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης , Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0