World Sports

Ουγγαρία – Ελλάδα 8-9: Οικογενειακή υπόθεση η νίκη, οι αδερφές Πλευρίτου «βύθισαν» τις Μαγυάρες! (video)

Ουγγαρία – Ελλάδα 8-9: Οικογενειακή υπόθεση η νίκη, οι αδερφές Πλευρίτου «βύθισαν» τις Μαγυάρες! (video)
Τρίτη και φαρμακερή για τις σημερινές ελληνοουγγρικές μάχες. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου πέτυχαν μία σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο τρίλεπτο (το 6-8 έγινε 8-9) με πρωταγωνίστριες τις αδερφές Πλευρίτου και την Σταματοπούλου και κέρδισαν την δευτεραθλήτρια κόσμου Ουγγαρία, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το τουρνουά για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Αν και κρατούσε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τη νίκη στα χέρια της, ένα blackout στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου παραλίγο να της κοστίσει. Ωστόσο, με μία απίστευτη ανατροπή στο φινάλε και τρία γκολ στον παίκτη παραπάνω, που ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» μας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, από τις αδερφές Πλευρίτου πήρε αυτό που δικαιούταν (9-8) κόντρα στην Ουγγαρία.

Επίσης, ήταν μία μίνι-ρεβάνς για τις ήττες στους τελικούς Παίδων και Κορασίδων απέναντι στην ίδια χώρα. Από την αρχή γνωρίζαμε πως ο αγώνας θα ήταν πολύ δύσκολος και πως αν ήθελε η ελληνική ομάδα να έχει ελπίδες για τη νίκη, θα έπρεπε να στηριχτεί στην άμυνά της. Πράγμα που έκανε με συνέπεια καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση το πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου και έτσι έκαμψε την αντίσταση της ισχυρής Ουγγαρίας.


Το ματς

Η Γκουρισάτι έβαλε από νωρίς μπροστά τις Ουγγαρέζες όμως η «γαλανόλευκη» απάντησε με ένα επιμέρους 3-0 και έκλεισε προηγούμενη το πρώτο οκτάλεπτο (3-1). Κάποια αδράνεια στην ελληνική άμυνα έφερε τη γρήγορη ισοφάριση (3-3) όμως η ελληνική ομάδα δεν έμεινε άπραγη. Απάντησε με δυο γκολ και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 5-3. Στο τρίτο οκτάλεπτο και οι δυο πρόσεξαν ιδιαίτερα τα «μετόπισθεν» με την Σταματοπούλου να είναι εξαιρετική και την Ιωάννα Χυδηριώτη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό της τέρμα για το 6-3, που έγινε 6-4 μέχρι το τέλος του οκταλέπτου. Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο, η Ελλάδα εγκλωβίστηκε επιθετικά και αποπροσανατολίστηκε αμυντικά.

Αυτό είχε ως συνέπεια το 6-4 να γίνει 8-6, με τις Μαγυάρες να βάζουν σε τέσσερα λεπτά, όσα είχαν σκοράρει σε όλο το υπόλοιπο ματς. Εκεί όμως «μίλησαν» οι αδερφές Πλευρίτου. Με δυο γκολ της Μαργαρίτας και ένα της Ελευθερίας στον παίκτη παραπάνω ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και χάρισαν μια σπουδαία νίκη για την «οικονομία» του ομίλου στην Ελλάδα με 9-8.

Στο τέλος φυσικά έβαλε και πάλι το… χεράκι της η τερματοφύλακας, Ιωάννα Σταματοπούλου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της με το σκουφάκι της «γαλανόλευκης». Αύριο (28/8) η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία που δεν αναμένεται να την δυσκολέψει.

Ουγγαρία: Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μάγκιαρι

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0