World Sports

Ιστορικό double για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, «χρυσή» και στα 20 χλμ. βάδην! (video)

Ιστορικό double για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, «χρυσή» και στα 20 χλμ. βάδην! (video)

«Αυτοκράτειρα» του βάδην στο Μόναχο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε και τα 20χλμ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του 2022 με εξαιρετικό χρόνο (1:29:03) κατακτώντας ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.

Σχετικά Άρθρα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην, κατέκτησε και αυτό στα 20χλμ. με χρόνο 1:29:03, σημειώνοντας ένα ιστορικό double στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου!

Η Βολιώτισα με ατομικό ρεκόρ και αγγίζοντας το πανελλήνιο, έκανε την Ευρώπη και τους φίλους του κλασσικού αθλητισμού να παραμιλούν με τα επιτεύγματά της. Μέσα σε τέσσερεις ημέρες κέρδισε και τις δυο διαδρομές του βάδην και συνέχισε την επέλαση της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του 2022, το οποίο σίγουρα θα της μείνει αξέχαστο.

Η ιστορία γράφτηκε με «χρυσά γράμματα» και έχει το όνομα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. Το θαύμα της Θεσσαλής στο κέντρο του Μονάχου. Μένοντας προσηλωμένη στο πλάνο της, έμεινε από νωρίς κοντά στις πρώτες θέσεις και ενώ οι υπόλοιπες έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις εκείνη συνέχιζε. Έδειχνε απτόητη, ασταμάτητή. Άνοιγε το βηματισμό της και από το 17 χλμ. και μετά άρχισε να μεγαλώνει σταδιακά το προβάδισμά της. Παρόλο που, μόλις τέσσερις μέρες πίσω έκανε άλλον έναν συγκλονιστικό αγώνα, έχοντας στα… πόδια της ήδη 35 χιλιόμετρα.

Η απίστευτη Ελληνίδα, που έπεισε τον προπονητή της Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο ότι το σώμα της άντεχε έναν ακόμα επίπονο αγώνα, το έδειξε και στην πράξη. Ευτυχώς που «άκουσε» τον εαυτό της και δικαιώθηκε. Μαζί με εκείνη και όσοι την πίστεψαν.

 

Στη 12η θέση τερμάτισε η έτερη Ελληνίδα του αγωνίσματος, Χριστίνα Παπαδοπούλου, με χρόνο 1:35:19, η οποία βελτίωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση, παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και δεν τις επιτρέπουν να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε. Μάλιστα, η Παπαδοπούλου μόλις πέρασε την γραμμή τερματισμού, έτρεξε να αγγαλιάσει την Ντρισμπιώτη, «τρελαμένη» με το 2ο διαδοχικό μετάλλιο της συναθλήτριας της.

 

Με δάκρυα στα μάτια, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε το ψηλότερο σκαλί του βάρου για να παραλάβει το χρυσό μετάλλιο! 

Μάνος Φυρογένης - Βασίλης Βασιλείου
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0