World Sports

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη! (video)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό του τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη! (video)
Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Σπυριδούλα Καρύδη προκρίθηκε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, καθώς το άλμα της στα 13.71μ. της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.
Η Σπυριδούλα Καρύδη με άλμα στα 13.71μ. κατάφερε και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο!

Αυτός θα είναι ο πρώτος μεγάλος τελικός στην καριέρα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, συμπληρώνοντας την τελική 12αδα. Η Καρύδη ξεκίνησε τον αγώνα της με ένα άλμα στα 13.49 μ. ενώ το δεύτερο, στα 13.71 μ. ήταν εκείνο που της έδωσε και την πρόκριση. Στην τρίτη της προσπάθεια έκανε άλμα στα 13.40 μ.

Οι Έκχαρντ-Νόακ και Μαμόνα Πατρίσα, ήταν οι μόνες αθλήτριες που πέρασαν το όριο των 14.40μ.

Μετά την πρόκρισή της στον τελικό η Σπυριδούλα Καρύδη μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν πίστευε πως θα τα καταφέρει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ελληνίδας αθλήτριας του τριπλούν:

«Δεν πίστευα ότι θα περάσω με αυτή την επίδοση. Όλα γίνονται, ο Θεός έκλεισε τα μάτια του και είμαι στον τελικό».

Για το τι είναι χειρότερο να προσπαθεί να πετύχει επίδοση όσο αγωνίζεται ή η αναμονή: «Δεν ξέρω, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη φάση ήμουν στον αγώνα. Προσπαθούσα να το διαχειριστώ, δεν τα πήγα καλά ψυχολογικά. Μετά όσο περίμενα να τελειώσει, έλεγα πως, μία κοπέλα να κάνει έγκυρο θα περάσει, αλλά εντάξει πέρασα».

Για τη φετινή χρονιά: «Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά για εμένα, προπονητικά το βρίσκω. Είναι θέμα ψυχολογίας, πρέπει να το διαχειριστώ. Πέρσι έκανα 14.00 για πλάκα, φέτος το έχω βάλει ταβάνι. Στον τελικό θα ηρεμήσω και θα το απολαύσω».



www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0