World Sports

Ο άρχοντας του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, χρυσός και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,52 μέτρα! (video)

Ο άρχοντας του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, χρυσός και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,52 μέτρα! (video)

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και πάλι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με άλμα στα 8,52 μ. σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου!

Χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατακτά και πάλι την κορυφή της Ευρώπης με άλμα στα 8,52 μέτρα!

Ο Τεντόγλου ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2018 και το κατάφερε με το παραπάνω.

Μπορεί ο Έλληνας αθλητής να ξεκίνησε την βραδιά με άκυρη προσπάθεια, ωστόσο στην συνέχεια βρήκε το ρυθμό του και κυριολεκτικά δεν είχε αντίπαλο!

Στην 2η προσπάθεια πήδηξε στα 8,23 μέτρα και πέρασε κατευθείαν πρώτος. Από εκείνο το σημείο δεν κοίταξε ξανά πίσω, αφού οι προσπάθειες των συναθλητών του δεν ήταν αρκετές για να τον ρίξουν από την κορυφή.

Στο τρίτο του άλμα, ο Τεντόγλου προσγείωθηκε στα 8,35 μέτρα, αλλά έδειχνε ότι μπορούσε ακόμα πιο μακριά. Και το κατάφερε!

Στην 4η προσπάθεια σημείωσε ρεκόρ αγώνων και ταυτόχρονα την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, με «πτήση» στα 8,52 μέτρα. Μόλις οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του, τα 8,60 μέτρα που αποτελούν και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Πέμπτο και έκτο άλμα, ο Τεντόγλου δεν πραγματοποίησε, αφού... δεν υπήρχε λόγος, από την στιγμή που κανένας από τους υπόλοιπους αθλητές δεν κατόρθωσε να τον ξεπεράσει και έτσι πανηγύρισε για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το χρυσό μετάλλιο! Μάλιστα, έγινε μόλις ο τέταρτος που στέφεται back-to-back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Η τελική κατάταξη του μήκους:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,06

Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7,98

Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 7,97

Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83

Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82

Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77

Ρέινολτν Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7,66

Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7,37

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,36μ.

Ίνγκα Κίπλεσουντ (Νορβηγία) -

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0