World Sports

Ελλάδα – ΗΠΑ 8-10: «Λύγισε» στο φινάλε η Εθνική Νεανίδων, ασημένιο στο Παγκόσμιο! (video)

Ελλάδα – ΗΠΑ 8-10: «Λύγισε» στο φινάλε η Εθνική Νεανίδων, ασημένιο στο Παγκόσμιο! (video)

Την πρώτη της ήττα στο πιο κρίσιμο σημείο βίωσε η Εθνική Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (10-8 από τις ΗΠΑ), ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παρόλα αυτά για μία ακόμα διοργάνωση το ελληνικό πόλο δήλωσε συνεπές στο ραντεβού του.

Πάλεψαν, μόχθησαν όμως εν τέλει «λύγισαν». Οι νεαρές διεθνείς ήταν αήττητες σε όλη τη διοργάνωση, έχοντας μάλιστα κερδίσει τις Αμερικανίδες στη φάση των ομίλων με 15-14, όμως κάποιες βεβιασμένες τελικές ενέργειες στην επίθεση στοίχισαν το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

1ο Ημίχρονο

Με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» μπήκαν οι Αμερικανίδες, οι οποίες πήραν από πολύ νωρίς προβάδισμα, απειλώντας είτε από την περιφέρεια είτε ψάχνοντας τη φουνταριστό. Η Ευτυχία Καραγιάννη επέλεξε να αμυνθεί η ομάδα της με over press, γεγονός που είχε ως συνέπεια να χρεωθεί με αρκετές αποβολές από τη μία και να «κλέψει» αρκετές μπάλες, βγαίνοντας γρήγορα στην κόντρα, από την άλλη.

Ωστόσο στην τελική πάσα, συχνά πυκνά έκαναν το εύκολο λάθος, με συνέπεια να κυνηγούν συνεχώς στο σκορ. Στο δεύτερο οκτάλεπτο όμως η άμυνα σκλήρυνε ακόμα περισσότερο, η Καραγιάννη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσα από τις καθαρές άμυνες. Ως εκ τούτου, ένα εντυπωσιακό σερί 3-0 έφερε τον αγώνα στα ίσια και το 6-6 στην ανάπαυλα.

2ο Ημίχρονο

Στην τρίτη περίοδο, οι νεαρές Αμερικανίδες έκοψαν τους διαδρόμους προς το τέρμα της Κάρπεντερ, σταματώντας τα συνεχή μπασίματα των Ελληνίδων. Ενάμιση λεπτό πριν εκμαιεύσει το οκτάλεπτο, η Τορνάρου έχασε μεγάλη ευκαρία να κάνει το 8-8, σημαδεύοντας το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι.

Στην κρίσιμη και τελευταία περίοδο, τα κορίτσια της Καραγιάννη δέχτηκαν γκολ «μαχαιριά» από την Άουσμους στον παραπάνω 3μιση λεπτά πριν τη λήξη, δίνοντας διπλό προβάδισμα στις τυπικά φιλοξενούμενες. Oι Ελληνίδες διεθνείς είχαν πνοή, μείωσαν στο γκολ δυο λεπτά πριν το φινάλε με την Καλογεροπούλου, όμως η Φλιν έσβησε τις όποιες ελπίδες με σουτ από την περιφέρεια και χάρισε το χρυσό στην Εθνική της ομάδα.

Η ελληνική υδατοσφαίριση απέδειξε για μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση ότι βρίσεκται στην ελίτ του αθλήματος ανεξαρτήτως φύλλου ή ηλικιακού γκρουπ. Τα νέα είναι ακόμα πιο ευχάριστα αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά τα κορίτσια είναι το μελλόν του αθλήματος και οι επόμενες παίκτριες της Εθνικής Γυναικών.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ): Κάρπεντερ, Γκαζανίγκα, Ρόσι, Άουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκίντι 1, Σνάιντερ, Κνέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.


Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0