World Sports

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Έγραψε ιστορία» ο Γουίτμαν στα 1.500μ, με εκφωνητή της κούρσας τον πατέρα του! (video)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Έγραψε ιστορία» ο Γουίτμαν στα 1.500μ, με εκφωνητή της κούρσας τον πατέρα του! (video)

Ο Τζέικ Γουίτμαν έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Μάλιστα, η μοίρα τα έφερε έτσι, με τον πατέρα του Βρετανού να είναι αυτός που έκανε την αναγγελία νίκης στο στάδιο, δημιουργώντας έτσι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

Δεν είναι συχνό κάποιος να κερδίζει κούρσα 1.500 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πόσο συχνό είναι όμως κάποιος να κερδίζει την κούρσα και αυτός που κάνει την αναγγελία της νίκης στο στάδιο να είναι ο πατέρας του αθλητή; Μάλλον απίθανο. Κι όμως στο Παγκόσμιο Στίβου του Όρεγκον, καθώς ο Τζέικ Γουίτμαν περνούσε την γραμμή τερματισμού, η φωνή του πατέρα του ακουγόταν από τα μεγάφωνα του σταδίου στο Γιουτζίν. «Είναι πολύ μικρή η διαφορά, αλλά ο Τζέικ Γουίτμαν κατακτά το χρυσό!».

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της 5ης ημέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον σημείωσε ο Τζέικ Γουίτμαν. Ο Βρετανός «σόκαρε» τους πάντες και με ένα φανταστικό ντεμαράζ στον τελευταίο γύρο της κούρσας των 1.500 μέτρων, κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 3:29:23, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη φετινή στον κόσμο. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος αθλητής από την Μεγάλη Βρετανία που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, μετά το 1983 και τον Στιβ Κραμ στο Ελσίνκι.

 

Ο 28χρονος Γουίτμαν, κατάφερε να αφήσει πίσω του τόσο τον Νορβηγό Ολυμπιονίκη, Γιάκομπ Ινκεμπρίτσεν που τερμάτισε 2ος, όσο και τον Ισπανό Μοχάμεντ Κατίρ που ήρθε 3ος, ενώ εκτός βάθρου έμειναν οι Κενυάτες.

Ο Βρετανός αναμφίβολα έγραψε ιστορία, η οποία έγινε ακόμα πιο μοναδική, καθώς αυτός που έκανε την ανακοίνωση του νικητή στο στάδιο του Γιουτζίν, ήταν ο πατέρας του, Τζέοφ. Ο… μπάμπας Γουίτμαν, που είναι και προπονητής του αθλητή, προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμος κατά τη διάρκεια του τελευταίου κομματιού της κούρσας. Καθώς οι αθλητές έφταναν στην γραμμή τερματισμού, ο Τζέοφ αναφώνησε «Είναι πολύ μικρή η διαφορά, αλλά ο Τζέικ Γουίτμαν κατακτά το χρυσό!», υψώνοντας τις σφιγμένες του γροθιές στον ουρανό.

Ήθελε να είναι αμερόληπτος, δεν είχε σημασία που ήταν ο γιός του αυτός που κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο. Και έτσι ήταν, αλλά εντάξει δεν θα μπορούσε να μην νιώσει περήφανος. «Αυτός είναι ο γιός μου και είναι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής», αναφώνησε λίγα δευτερόλεπτα μετά.  

«Όταν κρατάς το μικρόφωνο και κάνεις τις αναγγελίες πρέπει να είσαι ουδέτερος, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω ξανά. Κάνω τις αναγγελίες πολύ πριν εμφανιστεί στην σκηνή ο Τζέικ. Αγαπώ αυτή τη δουλειά. Πρέπει να είμαι αντικειμενικός», ήταν τα λόγια του Τζέοφ.

Μια κούρσα που κράτησε σχεδόν 3,5 λεπτά κατάφερε να χαρίσει τρομερές συγκινήσεις. Μάλιστα, αθλητές και αθλήτριες της Μεγάλης Βρετανίας που παρακολουθούσαν το αγώνισμα από το ξενοδοχείο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς την στιγμή που ο Τζέικ Γουίτμαν περνούσε την γραμμή του τερματισμού.  

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0