World Sports

Ασημένιος ο «παγκόσμιος» Τεντόγλου - Απίστευτη ανατροπή από τον Γουάνγκ (video)

Ασημένιος ο «παγκόσμιος» Τεντόγλου - Απίστευτη ανατροπή από τον Γουάνγκ (video)
Ιστορία έγραψε για ακόμη μία φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με άλμα 8,32 μέτρων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Απίστευτη ανατροπή από τον ΚινέζοΓουάνγκ, ο οποίος έκλεψε την ελληνική κορυφή στην τελευταία προσπάθεια.

Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος στο τουρνουά του Όρεγκον (σ.σ. ΗΠΑ), όντας μία προσπάθεια μακριά από την απόλυτη κορυφή. Σαν ντεζα βου του χρυσού που είχε κατακτήσει στο Τόκυο, αλλά αυτή την φορά από την πλευρά του ηττημένου... είδε τον Ασιάτη αντίπαλο του να κατακτά τη νίκη στο ύστατο άλμα.

Δυναμικό ξεκίνημα για τον 24χρονο διεθνή από τα Γρεβενά, πραγματοποιώντας εξαιρετική εκκίνηση, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε άκυρη. Στη δεύτερη ευκαιρία και παρότι φαινόταν πως δε θα σημείωνε υψηλή επίδοση, προσγειώθηκε στα 8,30 μ. αποδεικνύοντας ότι είναι παραπάνω από ικανός για τη παγκόσμια κορυφή. 

Η συνέχεια ακόμη καλύτερη, καθώς η πέμπτη του προσπάθεια συνοδεύτηκε με το ελπιδοφόρο νούμερο, 8,32! Κι όμως ο Γιανάν Γουάνγκ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με υπερβάλλοντα ζήλο κατόρθωσε στο τελευταίο του άλμα να αγγίξει το 8,36, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο κυριολεκτικά στην κόψη του νήματος.

Με το πέρας του αγωνίσματος και χωρίς να καταφέρει ο Τεντόγλου να τον ξεπεράσει, αναδείχθηκε δεύτερος, προσφέροντας ωστόσο ακόμη μία σπουδαία διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό. Παγκόσμιος ο Μίλτος... ο οποίος δείχνει ότι το μέλλον πραγματικά του ανήκει.


Δείτε τα αποτελέσματα του άλματος εις μήκος

1. Γιανάν Γουανγκ (Κίνα) 8.36μ.

2. Μίλτος Τεντόγλου 8.32μ.

3. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8.16μ.

4. Μάικελ Μασό (Κούβα) 8.15μ.

5. Στέφαν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8.04μ.

6. Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8.02μ.

7. Σρεσανκάρ (Ινδία) 7.96μ.

8. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.93μ.

9. Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 7.88μ.

10. Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 7.86μ.

11. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 7.81μ.

12. Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.80μ.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0