World Sports

Απίστευτη Ελλάδα «βύθισε» την Κροατία με 9-7 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! (video)

Απίστευτη Ελλάδα «βύθισε» την Κροατία με 9-7 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! (video)
Η φοβερή και τρομερή Εθνική Ελλάδας Πόλο επικράτησε με 9-7 (03/07) της Κροατίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και αποτελεί με τη... βούλα, την τρίτη καλύτερη ομάδα του πλανήτη!
Μυθική εμφάνιση από την Εθνική Ελλάδας Πόλο! Με άμυνα από «ατσάλι» και επίθεση που πετούσε «φωτιές», επικράτησε με 9-7 (03/07) της Κροατίας και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, χαράζοντας μία ακόμη εξαιρετική πορεία, μετά από αυτήν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
 
Ο Τζωρτζάτος κατέβασε «ρολά», την ώρα που ο Κάκαρης σκόραρε κατά ριπάς, με τους υπόλοιπους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να μην υστερούν και να αναδεικνύουν την Ελλάδα ως την τρίτη καλύτερη εθνική ομάδα πόλο του κόσμου!


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσηλωμένες στο αμυντικό κομμάτι. Εν τέλει, ο Κώστας Κάκαρης κατάφερε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» 2'20'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, κάνοντας το 1-0
 
Περίπου ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο, η Κροατία φάνηκε να ισοφαρίζει, αλλά στην επανεξέταση της φάσης έγινε αντιληπτό πως η μπάλα δεν είχε περάσει τη νοητή γραμμή και το 1-0 παρέμεινε.
 
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η Ελλάδα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Κάκαρη να κάνει το 2-0 με το... καλημέρα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σκουμπάκης έκανε το 3-0, προτού περάσει 1'30'' από την έναρξη του δεύτερο οκταλέπτου. Με φοβερές άμυνες, η Ελλάδα κατάφερε να μην δεχθεί γκολ για περισσότερα από 10 λεπτά και αντ' αυτού, να κάνει το 4-0 με τον Αργυρόπουλο

 
Έκτοτε, οι Κροάτες έβγαλαν αντίδραση. Αρχικά μείωσαν με τον Μπούκιτς μετά από 12'30΄΄ λεπτά παιχνιδιού και παρότι ο Φουντούλης έκανε το 5-1, οι Κροάτες με δύο τέρματα, ένα του Χάρκοφ και ένα του Ζούβελαρ, έκαναν το 5-3, με όλα τα γκολ τους να είναι στον παίκτη παραπάνω.
 
Στην 3η περίοδο, ο Μπούκιτς έκανε το 5-4 άμεσα, φέρνοντας την Κροατία στο... γκολ, αλλά ένα τέρμα του Κάκαρη, ένα του Αργυρόπουλου και ένα του Βλαχόπουλου, έκαναν το 8-4 για την Ελλάδα, δίνοντάς της ξανά προβάδισμα ασφαλείας!
 
Οι Κροάτες μείωσαν σε 8-5 με τον Χαρκόφ, ένα λεπτό προτού ολοκληρωθεί η 3η περίοδος, ενώ με την έναρξη της τέταρτης, έκαναν το 8-6 με τον Κράγκιτς. Στα εναπομείναντα λεπτά η πίεση εντάθηκε, αλλά ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος συνέχισε να έχει τρομερά ποσοστά στις αποκρούσεις και κράτησε «όρθια» την Ελλάδα!
 
Εν τέλει, ο Ντίνος Γενηδουνιάς έδωσε τη χαριστική «βολή» στους Κροάτες και με ένα πανέμορφο γκολ, έγραψε το 9-6 και.... υπέγραψε ουσιαστικά τη νίκη της Ελλάδας.

Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν στο τελικό 9-7, αφού τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει την «ορμή» της Ελλάδας προς το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0