World Sports

Ιταλία-Ολλανδία 5-7: Χάλκινο μετάλλιο για τα κορίτσια του Ευάγγελου Δουδέση!

Ιταλία-Ολλανδία 5-7: Χάλκινο μετάλλιο για τα κορίτσια του Ευάγγελου Δουδέση!

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών της Ολλανδίας επέστρεψε στο βάθρο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, επικρατώντας της Ιταλίας με 7-5 στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Έτσι, ο Ευάγγελος Δουδέσης ξεκινά τη θητεία του στον πάγκο της «Οράνιε» με … βάθρο.

Μπορεί να μην μπόρεσε η ελληνική αποστολή σε επίπεδο γυναικών να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, όμως ένας Έλληνας τα κατάφερε. Και αυτός ήταν ο Ευάγγελος Δουδέσης καθοδηγώντας τα κορίτσια της Ολλανδίας.
ωαγ.jpg

Οι «Οράνιε» κατέκτησαν το έκτο μετάλλιο στην ιστορία τους στη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών. Παρά ταύτα αυτό είναι το πρώτο χάλκινο, καθώς εκτός από το χρυσό του 1991, έχουν και τέσσερα ασημένια (1986, 1994, 1998, 2015).

Οι Ιταλίδες άρχισαν καλύτερα το μικρό τελικό, προηγούμενες με 4-1 (4:24 β' περιόδου) και φάνηκε πως δύσκολα θα χάσουν το βάθρο. Όμως η Ολλανδία με σερί 6-0 (!), προσπέρασε 7-4, 50'' δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Χαρακτηριστικό γεγονός ο πλουραλισμός στην επίθεση της Ολλανδίας αφού και τα επτά γκολ ήρθαν από επτά διαφορετικές παίκτριες.

Τα οκτάλεπτα: (2-1, 2-1, 0-2, 1-3)

Ιταλία (Σίλιπο): Τεάνι, Ταμπάνι , Μαρλέτα 2, Αβένιο 1, Κουεϊρόλο, Τζουστίνι 2, Πικότσι, Μπιανκόνι, Εμολο, Παλμιέρι, Γκαλάρντι, Βιακάβα, Μπανκέλι (11/18, 61%).

Ολλανδία (Δουδέσης): Αρτς, Γολβς, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Μολχούιζεν, Φαν ντε Κρατς 1, Ρόγκε, Σέβενιτς 1, Χούστρα 1, Κούλχας 1, Σαπ, Τεν Μπροκ 1, Μπούις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0