World Sports

Θοδωρής Βλάχος: «Καλύτεροι οι Ιταλοί στις λεπτομέρειες»

Θοδωρής Βλάχος: «Καλύτεροι οι Ιταλοί στις λεπτομέρειες»

Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το δραματικό ημιτελικό απέναντι στους Ιταλούς και την οριακή ήττα με 11-10, τονίζοντας πως στις λεπτομέρειες οι γείτονες ήταν καλύτεροι.

 

Το δικό του σχόλιο έκανε ο Θοδωρής Βλάχος μετά το συγκλονιστικό ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης ανάμεσα στην Εθνική ομάδα πόλο ανδρών και την αντίστοιχη της Ιταλίας.

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, προσπαθήσαμε πάρα πολύ να είμαστε μέσα στο παιχνίδι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, βρισκόμενοι να κυνηγάμε από νωρίς με το 3-1 των Ιταλών. Παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, δεν είμασταν όμως όσο αποτελεσματικοί θα θέλαμε στον παίκτη παραπάνω και αυτό όχι γιατί είχαμε κακές επιλογές αλλά ήταν κακά τα σουτ. Κυρίως στο τέλος και φυσικά η αδράνεια στο τέλος. Βγάλαμε μια εξαιρετική άμυνα στο λιγότερο και όταν γίναμε και πάλι έξι εναντίον έξι, δεχτήκαμε ένα γκολ που έκανε τη διαφορά».

Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια Ιταλία που έκανε και στο προηγούμενο ματς μια εξαιρετική εμφάνιση. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από εκείνους ή την προσπάθειά τους. Ίσως αν είμασταν λίγο πιο προσεκτικοί να είχαμε κερδίσει σήμερα. Όμως αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κυνηγήσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την ισοφάριση για να έχουμε την ευκαιρία μας στα πέναλτι νομίζω όμως ότι στις λεπτομέρειες, η Ιταλία ήταν καλύτερη».

Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό αποβολών και το κατά πόσον έπαιξε το σημείο αυτό το ρόλο του: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Το περιμέναμε αυτό. Δόθηκαν πολλές αποβολές από τους διαιτητές ως η «Σολομώντεια λύση». Ούτε εμείς ούτε και αυτοί είχαν καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω απλώς εκείνοι πέτυχαν αυτά τα τρία γκολ από την περιφέρεια στα ίσια και ήρθαν από ξεκάθαρη αδράνεια. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που λέμε που κρίνουν έναν τελικό ή ένα σπουδαίο ματς. Και εμείς χάσαμε σήμερα στις λεπτομέρειες»

Τέλος, για το μετάλλιο που διεκδικούμε ακόμα, είπε πως: «Έτσι και αλλιώς θα ήταν ένας τελικός για εμάς. Θα παίξουμε σαν να παίζαμε στον μεγάλο τελικό. Αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο με μία καλή εμφάνιση, να ηρεμήσουμε και να πάμε παρακάτω, θα είναι επιτυχία.»

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0