World Sports

Ιταλία – Ελλάδα 11-10: Όχι δάκρυα γι' αυτήν την ομάδα - Στόχος πλέον το χάλκινο!

Ιταλία – Ελλάδα 11-10: Όχι δάκρυα γι' αυτήν την ομάδα - Στόχος πλέον το χάλκινο!

Η Εθνική ομάδα πάλεψε, προσπάθησε, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και απέδειξε σε όλους ότι ανήκει στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Σε μια πραγματική Μεσογειακή «ναυμαχία», οι Ιταλοί επιβλήθηκαν στο «νήμα» (11-10) των Ελλήνων και έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η ευστοχία στον παίκτη παραπάνω ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στην πρώτη περίοδο. Οι Ιταλοί παίζοντας «μυαλωμένα» κάθε φορά που βρίσκονταν επτά έναντι έξι παικτών στην πισίνα του «Άλφρεντ Χάγιος», εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία (3/3) και έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με 4-2 στο σκορ.

Το παιχνίδι παρέμεινε σε αργούς ρυθμούς με την ένταση να κυριαρχεί. Η Εθνική μας ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην άμυνα και έφραξε το δρόμο για παραπάνω από έξι λεπτά στη «Σετεμπέλο». Η καλή κυκλοφορία στην επίθεση, οδήγησε σε αποβολές και έφερε στα ίσια τις δυο ομάδες (4-4). Μέχρι βέβαια οι Ιταλοί να «πυροβολήσουν» από την περιφέρεια. Ωστόσο στην τελευταία επίθεση της γαλανόλευκης και πάλι με παίκτη παραπάνω, η μπάλα γύρισε εξαιρετικά, βρέθηκε αμαρκάριστος ο Νικολαΐδης στο δοκάρι και μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της ενόψει της ανάπαυλας (6-5).

Η «γαλανόλευκη» μπορεί να είχε τη σημαντική απουσία του Μάνου Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια όμως ήταν αποφασισμένη να τα δώσει όλα. Και η αλήθεια είναι ότι η άνοδος του αντικαταστάτη του, Παναγιώτη Τζωρτζάτου, την έκανε να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια περνώντας η ώρα και να παραμείνει μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού ως το τέλος.

Ποιοτικά δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά, με το διακύβευμα να είναι τεράστιο φυσικά. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου είχαν περιορίσει τον Ιταλό τοπ-σκόρερ, Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, στο ένα μόλις γκολ και σε συνδυασμό με τη βελτίωση στην άμυνα του παίκτη λιγότερο, κρατήθηκε μέσα στο ματς παρά τη σχετική δυστοκία στην επίθεση. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 7-6 και όλα ήταν ανοιχτά ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Δύο γρήγορα γκολ των παικτών του Σάντρο Καμπάνια στην τελευταία περίοδο και ο «βράχος» Ντελ Λούνγκο, έδειχναν ικανά να καθορίσουν το ματς. Η άρνηση των Ελλήνων διεθνών να παραιτηθούν έφερε την άμεση μείωση αλλά μέχρι εκεί. Ο Ντίνος Γενηδουνιάς έκανε το 10-9 όμως οι δύο αστέρες της Προ Ρέκο, Ντελ Λούνγκο και Ντι Φούλβιο, έστειλαν την Παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τελικό.

Είναι λογικό για μία ομάδα που έχει ποιότητα και έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχη, να αισθάνεται «άδεια» και σωματικά αλλά και ψυχολογικά μετά από έναν τέτοιο αποκλεισμό. Όμως με τέτοιες εμφανίσεις και με τους νέους να αποκτούν όλο και περισσότερες παραστάσεις υψηλού επιπέδου, έχουν πολλούς ακόμα τελικούς να διεκδικήσουν. Την Κυριακή το απόγευμα, η Ελλάδα θα διεκδικήσει το τρίτο της μετάλλιο σε Παγόσμιο πρωτάθλημα περιμένωντας να μάθει τον αντίπαλό της από τον άλλο ημιτελικό της ημέρας (Ισπανία-Κροατία).


Ιταλία
- Ελλάδα 11-10: (4-2, 2-3, 1-1, 4-4)

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Ιόκι Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτσιάλι, Ετσενίκε, Πρεστσούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 3, Νικόζια

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαίδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0