World Sports

Ελλάδα-Ολλανδία 7-12: Το όνειρο ενός μεταλλίου έσβησε νωρίς!

Ελλάδα-Ολλανδία 7-12: Το όνειρο ενός μεταλλίου έσβησε νωρίς!

Πάλεψαν, μόχθησαν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Η επιθετική δυσλειτουργία και ο «κακός δαίμονας», Ολλανδία, στέρησαν από τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου το βήμα παραπάνω, μένοντας εκτός από τη διεκδίκηση των μεταλλίων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Εθνική μας ομάδα με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να αιφνιδιάζει την Αρτς και να βάζει σε θέση οδηγού τη «γαλανόλευκη». Όμως η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη.

Αν και η ελληνική ομάδα κατάφερε να βγάλει και τις τρεις φορές την άμυνα στο λιγότερο, στην επίθεση δεν μπορούσε να φανεί απειλητική και να περάσει τη μπάλα στην Ελένη Ξενάκη. Η άμυνα ζώνης των Ολλανδών, «βραχυκύκλωσε» τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου και βρίσκοντας ρυθμό από την άμυνα, πέτυχαν τρία απανωτά γκολ (τα δυο από το φουνταριστό). Οι αποκρούσεις της Σταματοπούλου και τα μπλοκ κράτησαν κοντά στο σκορ τις Ελληνίδες, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με έλλειμα 3-1.

Η αμυντική τακτική της Ολλανδίας οδηγούσε τις διεθνείς μας σε αναμενόμενες επιθέσεις με την Αρτς να σταματά σχεδόν κάθε επίθεση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κινητικότητα στην επίθεση έφερναν αποβολές με την κατάσταση να μην αλλάζει ιδιαίτερα. Η ελληνική ομάδα έβγαλε κάποιες καλές άμυνες όμως στο επιθετικό κομμάτι μόνο η Ελευθερία Πλευρίτου μπορούσε να βρει τέρμα. Συνεπώς, οι δυο ομάδες πήγαν  με διαφορά τριών τερμάτων στην ανάπαυλα (6-3).

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου ήταν συγκλονιστική στην άμυνα φουνταριστού και τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου μπήκαν έχοντας σκοπό να μειώσουν την «αιμορραγία». Η επίθεση στον παίκτη παραπάνω όμως δε βοηθούσε να ξεμπλοκάρει (1/5). Και σαν να μην έφτανε αυτό, η διαφορά άνοιξε στα τέσσερα τέρματα (7-3) με την Μουλχούιζεν να κάνει τη «ζημιά».
wat-in-ned.001.jpeg

Η άμυνα έδινε αναπνοή στην επίθεση αλλά αυτό δεν έφτανε. Κάθε φορά που «έκλεινε η ψαλίδα» η απάντηση ήταν άμεση, με τις παίκτριες του Ευάγγελου Δουδέση να εκμεταλλεύονται κάθε αδυναμία και να δείχνουν πιο έτοιμες.

Μετά από το πρώτο οκτάλεπτο, η διαφορά έπεσε στα δυο γκολ (4:30 λεπτά πριν το τέλος) με το τέρμα της Βασιλικής Πλευρίτου. Όμως για μια ακόμα φορά οι «Οράνιε» τιμωρούσαν. Διαχειρίστηκαν άψογα ό,τι έχτιζαν για ένα ολόκληρο παιχνίδι και πέρασαν στην 4άδα, εκεί που θα παίξουν με το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρίας-Αυστραλίας. Αντίθετα, η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί με τον ηττημένο του ζευγαριού για τις θέσεις 5-8, ευελπιστώντας να τερματίσει σε καλύτερη θέση συγκριτικά με την τεελυταία της παρουσία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (8η)

Το κεφάλι ψηλά για αυτήν την ομάδα που έχει όλο το μέλλον μπροστά της να πετύχει σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Ποιότητα υπάρχει, επιθυμία εξίσου, τεχνογνωσία κάθε άλλο. Τα καλύτερα είναι μπροστά για αυτό το σύνολο.

289605976_1354373088386694_5445434454257648961_n.jpg

Ελλάδα-Ολλανδία 7-12: (1-3, 2-3, 2-2, 2-5)

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 2, Σιούτη 1, Βασ. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ολλανδία: Αρτς, Γουλβς, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Μουλχούιζεν 4, Φαν ντε Κρατς, Ρόγκε 2, Σέβενιτς 2, Χούστρα 1, Κούλχαας, Σχάαπ 1, Τεν Μπρόεκ

Το πανόραμα των προημιτελικών

Ιταλία - Γαλλία 17-7

ΗΠΑ - Ισπανία 13-8

Ελλάδα - Ολλανδία 7-12

Αυστραλία – Ουγγαρία (22:00)


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0