World Sports

Ελλάδα - Γερμανία 16-8: «Ραψωδία» Γενηδουνιά, άνετη πρωτιά και από Τετάρτη… τα σπουδαία! (video)

Ελλάδα - Γερμανία 16-8: «Ραψωδία» Γενηδουνιά, άνετη πρωτιά και από Τετάρτη… τα σπουδαία! (video)

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το καθήκον της, επικρατώντας με 16-8 της αντίστοιχης της Γερμανίας και κατέκτησε την πρώτη θέση στο όμιλο. Με Νότια Aφρική ή ΗΠΑ την Τετάρτη στα προημιτελικά. Αποφεύγει το μεγαθήριο, Σερβία στους «8».

Οι Ιάπωνες δυσκόλεψαν αφάνταστα τους Κροάτες στο πρώτο ημίχρονο στο άλλο ματς του ομίλου και τα οκτώ γκολ διαφοράς, εν τέλει, της Hrvatska, δεν έφταναν. Ως εκ τούτου, πριν καν βουτήξουν στην πισίνα του Ντέμπρετσεν, ήξεραν οι διεθνείς μας, ότι με νίκη, κατακτούσαν αυτόματα και την πρωτιά και τη δυνατότητα να παρακάμψουν το πρώτο χιαστί. Το γεγονός αυτό δεν τους χαλάρωσε αλλά τους έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο, μπαίνοντας από νωρίς με το «μαχαίρι στα δόντια» και αποδεικνύοντας τη διαφορά δυναμικότητας.

Στις πρώτες τρεις επιθέσεις, οι πολίστες του του Θοδωρή Βλάχου βρήκαν στόχο, θέτοντας τις βάσεις για μια άνετη νίκη. Η μπάλα κυκλοφορούσε ιδανικά στην επίθεση, η άμυνα ζώνης και ο εξαιρετικός ΚΑΙ σήμερα Μάνος Ζερδεβάς, έδιναν το ρυθμό και από την πρώτη κιόλας περίοδο, το 4-1 δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο με τους Καλογερόπουλο και Γενηδουνιά να συνεχίζουν να «βομβαρδίζουν» την εστία του Σένγκελ, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου οκταλέπτου. Η «Μάνσαφτ» δεν μπορούσε να βρει «διαδρόμους» στον επιθετικό τομέα, ψάχνοντας συνεχώς τον φουνταριστό. Όμως το ασφυκτικό press που γυρνούσε η «γαλανόλευκη» στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα της επίθεσης, «βραχυκύκλωνε» τους Γερμανούς. Με το επιμέρους 5-1, ολοκληρώθηκε το ημίχρονο και ο φωτεινός πίνακας έδειχνε το εμφατικό 9-2.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, ο Θοδωρής Βλάχος πέρασε στην πισίνα τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο κάτω από τα γκολπόστ, δίνοντας του το «βάπτισμα του πυρός» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο ίδιο έργο θεατές ως προς την εικόνα του παιχνιδιού (δυο γρήγορα γκολ), με τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι πολίστες του Πόρομπιτς, σκοράροντας δυο κολλητά τέρματα και «ψαλιδίζοντας» κάπως τη διαφορά στα επτά τέρματα, στο 20’ λεπτό (11-4). Όμως η αντίδραση ήταν άμεση για την Εθνική μας, βάζοντας ενεργά στο παιχνίδι τους φουνταριστούς της (13-4).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο και οι δυο ομάδες έπαιξαν πιο απελευθερωμένα, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βάση στην άμυνα. Ο Γενηδουνιάς ήταν μια μόνιμη απειλή από την περιφέρεια (πρώτος σκόρερ με 5 γκολ), με τους Γερμανούς να «ροκανίζουν» τη διαφορά και το τελικό σκορ (16-8) να τους αφήνει όλους ικανοποιημένους.

Η Εθνική μας συνεχίζει να δείχνει ότι από το Τόκιο και μετά, έχει αλλάξει «σελίδα». Ποιότητα υπήρχε ανέκαθεν όμως τον τελευταίο χρόνο και παρά την ανανέωση που επήλθε, το ελληνικό πόλο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, παίζει απελευθερωμένα, ελκυστικά, βάζοντας τις βάσεις για διάκριση και γιατί όχι ένα μετάλλιο.

Ελλάδα – Γερμανία : (4-1, 5-1, 4-2, 3-4)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2 Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

Γερμανία (Πόρομπιτς): Σένγκελ, Μπόζιτς 2, Κόρμπελ 1, Ρότερντουμ, Σούτζε 2, Τζάνγκλινγκ, Στρέλετσκι 1, Κούπερς, Ντολφ, Κούμπιτς 1, Σίπερ, Γκάνσεν 1, Γκοτζ

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0