World Sports

Συγκλονιστικό! Προπονήτρια σώζει από βέβαιο πνιγμό και από τον πάτο της πισίνας αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης (video)

Συγκλονιστικό! Προπονήτρια σώζει από βέβαιο πνιγμό και από τον πάτο της πισίνας αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης (video)

Σοκ προκάλεσε η λιποθυμία της Ανίτα Άλβαρεζ στον τελικό του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στη Βουδαπέστη – Η άμεση παρέμβαση της προπονήτρια της ήταν σωτήρια.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στον τελικό του σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη Szechy pool της Βουδαπέστης. Συγκεκριμένα η 25χρονη αθλήτρια Ανίτα Αλβάρεζ έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό!

Η προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες, αμέσως αντιλήφθηκε το τι συμβαίνει και βούτηξε στην πισίνα για να την σώσει. Στη συνέχεια οι γιατροί της παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια και την έβαλαν πάνω σε φορείο.

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πηδήξουν αλλά δεν το έκαναν, δεν αντέδρασαν. Δεν είδα κανέναν να έρχεται, οπότε πήδηξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και κολύμπησα προς την Ανίτα. Κανονικά όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Αλλά η Ανίτα πήγε στον πάτο, δεν ήταν φυσιολογικό», τόνισε αρχικά η Φουέντες.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Έβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει τρόμος».

Η 25χρονη αθλήτρια θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες σε εξετάσεις προκειμένου να αποφανθεί η αιτία αυτού του συμβάντος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0