World Sports

Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5 : Επιβλητικές οι «Ερυθρόλευκες» στο πειραϊκό ντέρμπι

Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5 : Επιβλητικές οι «Ερυθρόλευκες» στο πειραϊκό ντέρμπι

Και πως να χάσει με τέτοια άμυνα; Ο Ολυμπιακός και η Σταματοπούλου μπλόκαραν τις αθλήτριες του Εθνικού με άμυνα από γρανίτη και έκαναν το πρώτο βήμα για τους τελικούς.

Και ενώ σάρωσαν όλες τις ευρωπαικές κούπες, ήρθε η ώρα να κονταροχτυπηθούν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού και του Εθνικού τέθηκαν αντιμέτωπα στο Εθνικό Κολυμβητήριο, Π. Καπαγέρωφ και πρόσφεραν μια άκρως ανταγωνιστική αναμέτρηση.

1ο Ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε κάπως νευρικά στην επίθεση με τις αθλήτριες να δίνουν βάση στην άμυνα. Οι αποβολές έδιναν και έπαιρναν με τον Εθνικό να παίζει αρκετά σκληρά θέλοντας να περιόρισε τα ατού της αντιπάλου.

Μετά από τέσσερα λεπτά ανομβρίας η Κρίστμας έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στον παίκτη παραπάνω με την Βάσω Πλευρίτου να δίνει αέρα δύο τερμάτων στις γηπεδούχους με πέναλτι. Ο Εθνικός δεν είχε τις επιθετικές λύσεις με τις παίκτριες του Αλεξάντερ Τσίριτς να παίζουν μια υποδειγματική άμυνα ζώνης και να τα απλωμένα χέρια τους να υψώνονται σαν «δάσος». Κάπως έτσι και με την εξαιρετική Τζόνσον να δείχνει για μια ακόμα φορά την κλάση της, η πρώτη περίοδος έληξε με 2-0.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ στο δεύτερο οκτάλεπτο. Στόχευση στην άμυνα, καλά μπλοκ και σταθερές οι Τζόνσον και Σταματοπούλου. Ο Εθνικός δυσκολευόταν αρκετά να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, δείγμα της επιθετικής άμυνας των «ερυθρολεύκων». Είναι χαρακτηριστικό ότι εκδήλωναν επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα, λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως, βρήκε το πρώτο τέρμα με την Άλκηστη Μπενέκου.

Η απάντηση όμως ήταν άμεση. Δυο γκολ από πέναλτι για τον Ολυμπιακό και πάλι από την μετρ του είδους, Βασιλική Πλευρίτου. Παρά την κλειστή άμυνα, οι τυπικά γηπεδούχες έψαχναν τη φουνταριστή και στη φάση του τέταρτου γκολ δικαιώθηκαν. Πέρασμα στην Μυριοκεφαλιτάκη, εκείνη «έσπασε» τη μπάλα στην αμαρκάριστη Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία με δυνατό τελείωμα στη δεξιά γωνία της Αμερικανίδας τερματοφύλακα, έκανε το 4-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

2ο Ημίχρονο

Στο β’ μέρος, τα κορίτσια του «Αυτοκράτορα» μπήκαν δυνατά, και μείωσαν σε γκολ τα γκολ της διαφοράς με γκολ στην κόντρα από την Στεφανία Χαραλαμπίδη. Και πάλι όμως η Κρίστμας «τοποθέτησε» τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα με γκολ στην παίκτρια παραπάνω.

Η «ενοχλητική» άμυνα των «ερυθρολεύκων» πρόσφερε και πάλι κόντρα την οποία μετουσίωσε σε γκολ η Ελευθεριάδου στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Νικόλ ήταν να μην πάρει μπρος και συνέχισε εκτελώντας στην κλειστή γωνία της Τζόνσον, γράφοντας το 7-2.

Ο Εθνικός προσπαθούσε αλλά η Ιωάννα Σταματοπούλου ήταν απροσπέλαστη. Νιώθοντας ασφάλεια λοιπόν κάτω από τα γκολπόστ, κυκλοφορούσαν καλά και τη μπάλα στην επίθεση με την Μυριοκεφαλιτάκη να γράφει και εκείνη το όνομα της στον πίνακα των σκόρερ. Η Άλκηστη Μπενέκου διπλασίασε τα προσωπικά της τέρματα από το σημείο του πέναλτι. Στην αμέσως επόμενη φάση και με 1:25 στο ρολόι ακόμα για τ τέλος της τρίτης περιόδου, η Μυριοκεφαλιτάκη πέτυχε δεύτερο, πανομοιότυπο γκολ σε λάθος έξοδο της Τζόνσον.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Αλεξαντερ Τσίριτς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις νεαρότερες αθλήτριες, οι οποίες συνέχισαν με το πόδι στο «γκάζι», μεγάλωσαν τη διαφορά και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο πειραϊκό ντέρμπι.

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Πλευρίτου, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Τριχά, Τορνάρου 3

Εθνικός (Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ι. Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Σ. Χαραλαμπίδη 2, Ι. Μπενέκου, Καραμπέτσου 1, Τζόνσον, Γκοτζιά, Μπέτα

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0