World Sports

Γιώργος Καρλαύτης: Το next big thing του αμερικανικού ποδοσφαίρου! (video)

Γιώργος Καρλαύτης: Το next big thing του αμερικανικού ποδοσφαίρου! (video)

Ο Γιώργος Καρλαύτης έγραψε ιστορία τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/4) με την επιλογή του στο Νο. 30 του πρώτου γύρου του draft της NFL από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς και ετοιμάζεται να κάνει όλη την Ελλάδα να… βλέπει αμερικανικό ποδόσφαιρο!

To 2013, στην θέση 15 του πρώτου γύρου του draft του NBA, βρισκόταν ένας νεαρός Έλληνας που άκουγε στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Εννιά χρόνια μετά, ο δύο φορές MVP και πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλά και να ξενυχτά για να τον απολαύσει.

Το 2022 ένας άλλος Έλληνας αθλητής, ο Γιώργος Καρλαύτης, θέλει να δείξει στην χώρα μας πως στις ΗΠΑ δεν παίζουν μόνο… μπάσκετ. Ο 21χρονος defensive end από το Purdue επιλέχθηκε στο Νο. 30 του draft της NFL από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς και θα γίνει έτσι ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Ίσως σε εννιά χρόνια από σήμερα όλες οι τηλεοράσεις στην Ελλάδα να δείχνουν αμερικανικό ποδόσφαιρο!

Μια ζωή στον αθλητισμό

Ο Καρλαύτης δεν είχε ποτέ άγχος για το τι θα γίνει στην ζωή του. Από μικρό παιδί η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν εμφανής και το μέλλον του προδιαγεγραμμένο. Το «έλεγε» άλλωστε και το DNA, μιας και ο παππούς του ήταν πολύ καλός παίκτης βόλεϊ.

Η αρχική αγάπη του ήταν ο στίβος, από τον οποίο πήρε και πολλά από τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν σήμερα. Γρήγορα όμως θα τον κέρδιζε το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Ένα τραγικό γεγονός, ο θάνατος του πατέρα του, θα γινόταν αιτία για να κάνει στα 13 του χρόνια το μεγάλο ταξίδι Ελλάδα-ΗΠΑ. Μαζί με την Αμερικανίδα μητέρα του και τα τρία αδέλφια του εγκαταστάθηκαν στην Ιντιάνα, όπου άρχισε να ασχολείται και με το άθλημα στο οποίο θα διακρινόταν.

Καθημερινά γυμνάζεται τουλάχιστον οχτώ ώρες, ενώ προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια στην διατροφή του. Η προσπάθεια του όμως φαίνεται πως καρποφόρησε με το draft και το μέλλον του μοιάζει λαμπρό.

Δεν είναι τυχαία το next big thing του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Μόλις στα 21 του χρόνια ο Καρλαύτης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αμερικής. Δεν επιλέχθηκε άλλωστε τυχαία στον πρώτο γύρο του draft. Με το κολλέγιο του Purdue, όπου αγωνιζόταν από το 2019 για τους Boilmakers, έδειξε τις αρετές του, κερδίζοντας πολλές ατομικές διακρίσεις.

Βλέποντας τον κόσμο από τα 1,93, ο Έλληνας αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίσει. Το δυνατό του σημείο είναι η άμυνα, καθώς το ύψος, η ταχύτητα, οι μεγάλοι διασκελισμοί και τα χέρια του τον βοηθάνε να «καταπιεί» τους αντιπάλους του.

Ο Καρλαύτης κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, δεν ξεχνά όμως τον τόπο καταγωγής του. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως πριν την πανδημία επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα, ενώ οι συναισθηματικές σχέσεις του με την χώρα μας είναι πολύ στενές.

Πλέον, στην καριέρα του έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς θα έχει την δυνατότητα να δείξει σε όλον τον κόσμο το τεράστιο ταλέντο του και να κυριαρχήσει. Και ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια, όλη η Ελλάδα να βλέπει NFL!

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0