World Sports

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7: Back to back πρωταθλήτριες Ευρώπης οι «ερυθρόλευκες γοργόνες»

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7:  Back to back πρωταθλήτριες Ευρώπης οι «ερυθρόλευκες γοργόνες»

Ακόμα μια «χρυσή σελίδα» της ελληνικής υδατοσφαίρισης έγραψε η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε την Euroleague στο κατάμεστο Παπαστράτειο, επικρατώντας 11-7 της Σαμπαντέλ στον τελικό του Final Four.

Ιστορικές στιγμές για το ελληνικό πόλο και τον Ολυμπιακό, καθώς η γυναικεία ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν την Σαμπαντέλ στο Παπαστράτειο για τον τελικό του Final Four που διεξήχθη στην Ελλάδα και επικράτησαν με σκορ 11-7.

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν ένα ονειρικό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας τρία «αναπάντητα» τέρματα στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 4-1. Με «όπλο» την άμυνα οι παίκτριες του Ολυμπιακού περιόρισαν αρκετά τα επιθετικά ατού της Σαμπαντέλ και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισπανίδες βρήκαν το πρώτο τους γκολ μετά από εφτά λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να έχει παγιδεύσει κυριολεκτικά την Σαμπαντέλ και το σκορ να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Ο πίνακας στο ημίχρονο έδειχνε 5-2 με την ελληνική ομάδα να έχει θέσει γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ισπανική ομάδα μπήκε στο νερό αποφασισμένη για να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο παρά την αντεπίθεση, οι «ερυθρόλευκες» άντεξαν και διατήρησαν το πολύτιμο +3 στο προβάδισμα. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα μάλιστα, η Βασιλική Πλευρίτου ανέβασε το σκορ στο 10-6 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς και δίνοντας το έναυσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού στις κερκίδες να ξεκινήσει το… πάρτι!

5556486.jpg

Με αυτή την κατάκτηση της Euroleague η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έφτασε τις τρεις συνολικά, έχοντας συμμετοχή σε πέντε τελικούς από το 2015.

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ (4-1, 5-2, 8-5, 11-7)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Ράνι, Β. Πλευρίτου, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Σαμπαντέλ: Έστερ, Ορτίθ, Γκαμες, Φαν ντερ Σλοτ, Σεράνο, Στέφενς, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα, Έγκενς, Πέρες, Γκονζάλες, Καράσκο

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0