World Sports

«Χρυσός» στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου που «πέταξε» στα 8,55μ.! Πανελλήνιο ρεκόρ και 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών! (video)

«Χρυσός» στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου που «πέταξε» στα 8,55μ.! Πανελλήνιο ρεκόρ και 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών! (video)
Φοβερή επίδοση από τον εκπληκτικό και εορτάζοντα Μίλτο Τεντόγλου, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, που με άλμα στα 8,55μ. έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο!
Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου, πέτυχε άλλη μια «χρυσή» επίδοση, καθώς με τη 2η προσπάθειά του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έφτασε τα 8,55μ. κατακτώντας την 1η θέση!

Δείτε εδώ τον... γύρο του θριάμβου από τον Τεντόγλου, αγκαλιά με την Ελληνική σημαία! 

Ο Εθνικός ύμνος αντήχησε στο Βελιγράδι για την απονομή του μεταλλίου στον χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή! 

Οι δηλώσεις του «μυθικού» Τεντόγλου, μαζί με τον προπονητή του, μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου!

Ο τελικός και τα ρεκόρ: 

Η πρώτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν άκυρη, όπως και η τρίτη, όμως με το 2ο άλμα του έσπασε τα κοντέρ, «πετώντας» στα 8,55, επίδοση που αποτελεί την 6η καλύτερη όλων των εποχών και φυσικά Πανελλήνιο ρεκόρ! Το άλμα αυτό τον έχρισε Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Βελιγράδι, γράφοντας άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του και την ιστορία του αθλήματος, μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μόλις σήμερα έκλεισε τα 24 χρόνια του... 

Στα υπόλοιπα τρία άλματα των αθλητών του τελικού δεν άλλαξε κάτι στην πρώτη θέση, με τον Τεντόγλου να προσγειώνεται στα 8,26 στην 4η προσπάθειά του, ενώ άφησε την 5η. Όταν ήρθε η ώρα για την 6η και τελευταία, είχαν όλα τελειώσει και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν ήδη ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Ακόμα και έτσι, έχοντας κατακτήσει ήδη το χρυσό μετάλλιο, η τελευταία του επίδοση ήταν πάλι «μεγάλη» φτάνοντας τα 8,51μ! 

Δείτε τα τελευταία άλματα του τελικού: 
Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού: 

Μίλτος Τεντόγλου 8.55μ.
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.38μ.
Μάρκουις Ντέντι (ΗΠΑ) 8.27μ.
Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8.19μ. 
Τσέσγουιλ Τζόνσον Ν. Αφρική) 8.14μ
Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7.99μ.
Μουραλί Σρισανκάρ (Ινδία) 7.92μ.
Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.92μ.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης με τα 8,55μ. πέτυχε επίσης την 3η καλύτερη επίδοση Ευρωπαίου αθλητή όλων των εποχών, ενώ έσπασε και το προηγούμενο δικό του ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, όταν στις 2/3/2019 είχε προσγειωθεί στα 8,38 μ.

Η λίστα με τα καλύτερα άλματα όλων των εποχών: 

1. Καρλ Λιούις 8.79
2. Σεμπάστιαν Μπάγιερ 8.71
3. Ιβάν Πεντρόσο 8.62
4. Μιγκέλ Πάτε 8.59
5. Γιάγκο Λαμέλα 8.56
6. ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ 8.55

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0