World Sports

Αλεξία Καμμένου: «Η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση»

Αλεξία Καμμένου: «Η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση»

Με τελικό προορισμό το Ζρένιανιν της Σερβίας, αναχωρεί την Τετάρτη (16/2, 15.40) η Εθνική μας Ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (27 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου).

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου επέλεξε για αυτή την αποστολή 14 νεαρές πολίστριες, εκ των οποίων μόλις 5 (Ελληνιάδη, Σιούτη, Γιαννοπούλου, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη), έχουν αγωνιστεί ως τώρα στην Εθνική Γυναικών. Όπως αναφέρει: «Δίνουμε μια ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια που έχουν τις προδιαγραφές, να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Στο μέλλον θα κληθούν και άλλες και κάποιες από αυτές πιστεύω πως μπορούν να φθάσουν και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι, όπου στόχος μας είναι να αγωνιστεί η Εθνική ομάδα. Τα κορίτσια μας όταν φθάνουν σε αυτό το επίπεδο, έχουν απόλυτη συναίσθηση πού αγωνίζονται, και δίνουν και τη ψυχή τους για την Εθνική ομάδα. Από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες μέχρι την Εθνική Γυναικών, οι προπονητές είμαστε μια γροθιά, υπάρχει απόλυτη συνεργασία, δουλεύουμε όλοι μαζί και ο στόχος είναι κοινός».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τις τελευταίες δυο ημέρες έκανε κοινή προετοιμασία με το Ισραήλ, όπου προπονητής είναι ο Δημήτρης Μαυρωτάς: «Τα κορίτσια είχαν πολλές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους και το διάστημα που μπορούσαμε να κάνουμε την προετοιμασία μας ήταν μικρό-σημειώνει η κ.Καμμένου. Όλα πήγαν καλά όμως και η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε, κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Η Σερβία και ως γηπεδούχος και με τη παράδοση που έχει ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, αλλά από τη στιγμή που η δική μας ομάδα είναι σοβαρή και προσεκτική, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Και δεν θα υπάρξει...».

Οι 14 πολίστριες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση είναι οι: Κατερίνα Ζαφειράκη, Φοίβη Αγγελίδη, Στεφανία Σάντα, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χριστίνα Σιούτη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (αρχηγός), Ελένη Γρηγοροπούλου, Ελευθερία Φουντωτού, Καρολίνα Ιωάννου, Θωμαϊς Μουστακαρία, Ευαγγελία Καρύτσα, Νεφέλη – Χρυσούλα Χαλδαίου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0